dimarts, 8 de maig del 2012

Slab. El nou rocòdrom de Reus

Ja és oficial! Properament obrirà a Reus un nou rocòdrom: Slab. 500m2 escalables que inclouran zona d’iniciació amb corda (en top rope), zona de boulder (3,5m d’alçada i amb possibilitat de sortir per dalt), zona d’escalada esportiva (sostres, slabs, fissures, extraploms, …) -amb vies de fins a més de 20m- i zona de campus i taules. Les instal.lacions estaran homologades per fer proves del campionat d’Espanya. A banda de l’àrea d’escalada, Slab oferirà a tots els seus clients una botiga i una zona de descans amb bar, biblioteca amb guies i revistes d’escalada, wi-fi, etc… La província de Tarragona necessitava un espai com aquest. Des de Factor 2 li desitgem sort i èxit!!


divendres, 4 de maig del 2012

Camarasa. Balcó del Mu

El Balcó del Mu és un petit però potent sector penjat sobre el riu Segre al seu pas pel Congost del Mu. D’aquí el curiós nom… A principis d’any la revista Escalar (num. 78) va publicar per primer cop informació sobre aquest nou sector d’escalada esportiva a Camarasa. També es sumaven dues zones més: Cingles de la Llum i Racó del Segre. Confiant en les bones referències que dona la revista sobre la qualitat de les vies el passat 1 de maig vaig descobrir el sector amb el Jose i el JClaramunt com a companys de jornada. Ja tocava tornar a coincidir amb tots dos!! Aquest idíl.lic racó ens ofereix una dotzena de vies d’uns 20m, en lleuger desplom i de resistència, que van des del 6a fins al 7b. Bona roca calcària de tonalitats ataronjades. Algunes vies necessiten una mica més de tràfic per estar completament netes. 

 Un balcó amb vistes al Congost del Mu

L’aproximació és un agradable passeig que comença a la passarel.la metàl.lica al costat de la central hidroelèctrica i que en uns vint minuts ens deixa a peu de via. Haurem d’estar atents a quan ens hem de desviar del camí principal (curva molt pronunciada a l’esquerra) per seguir en paral.lel al riu i arribar així a peu de via. Orientació sud però amb ombra a l’hivern ja que a l’altra banda del riu s’aixeca la majestuosa Serra de la Carbonera. Ideal per escalar durant la primavera i tardor. 


JClaramunt escalfant a Aye-Aye

Vam provar la meitat de les vies del sector començant per Aye-Aye 6a+. En aquesta ja veus què t’espera en la resta de vies. Petit desplom a la part central perfecte per escalfar. A Mora-Mora 6b+ ens trobem amb passos llargs al desplom i una placa tècnica abans d’encarar-lo. Una via molt completa. Romazava 6a és la més fàcil de la paret. Escalada en diedre amb bon cantell en general i on cal encertar bé els moviments al pas clau. 

Serra de la Carbonera

Jo tinc prou amb aquestes tres que no estic gaire fi últimament. Els Joseps -que van a fondo- treuen a vista Betsileo 7a (enhorabona al bombero de la roca pel seu primer setè a vista!) i també fan Push-Push 6c i Fady 7b. Coincideixen en que les tres són cinc estrelles. La combinació paisatge i escalada del Balcó del Mu ens deixa molt bones sensacions i ganes de tornar si no és aquí, segur a altres parets de Camarasa. Una escola que mai, mai decepciona.