dissabte, 6 de febrer del 2010

Kurt Diemberger a Tarragona

El passat dijous va començar a Tarragona el III Cicle de Conferències de Muntanya que organitza el Club Alpí K2. Aquest any va obrir el cicle el mític alpinista i pioner himalaista Kurt Diemberger. No ens ho podiem perdre!

Abans d’explicar una mica com va anar, dir que la presentació a càrrec del representant de la Diputació de Tarragona va ser avorrida, eterna i buida de contigut. Encara estem intentant descobrir que tindrà a veure el llibre La Muntaya Màgica de Thomas Mann amb l’Himalaia… A banda de coincidir el títol amb el nom d’una de les exposcions del cicle poca cosa més, o res. El proper cop que escolti als asturians Montañas que potser l’inspiren una mica més. Per allò del nom del grup clar! Jeje!

Després d’una breu, i aquest cop sí encertada, introducció d’Óscar Cadiach per fi va parlar el protagonista de la nit.

Diemberger, en un més que correcte castellà, va fer un repàs a tota la seva vida com a alpinista. Fotos i vídeos anaven acompanyant la xerrada. Des d’ascensions als Alps fins a les expedicions a vuit mils. Escalades de llegenda en les que també va recordar a alguns dels companys de cordada desapareguts com Herman Buhl, al Chogolisa, o Julie Tullis, al K2. Van ser moments emocionants i emotius. També va haver temps per recordar algunes anècdotes divertides com les de l’època en que va treballar com a guia als Alps. Quasi dues hores de conferència en les que va fer una mitja part per signar llibres a tothom que volgués i que va acabar amb un vídeo sobre l’ascensió a l’Everest. Un luxe escoltar-lo i poder descobrir la seva visió l’alpinisme, l’escalada i la vida. Un abuelete entranyable.


Una joia per la col.lecció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada