dimecres, 7 d’abril del 2010

De cap a la sisena dimensió

La cordada Factor 2 es va retrobar ahir després de gaudir de les respectives vacances de pasqua. Uns pel sud de França i els altres per les muntanyes de Prades. Aprofitant un parell de dies més lliures ens anem cap a Arbolí per seguir apuntant noves vies a la llibreta. L’objectiu era encadenar les vies Konichua, Bocamoll i Wolgrot. Tres 6a que ens haviem marcat com a prioritaris abans de provar altres projectes.

Konichua, al Forat del Serratell, cau al segon pegue pels dos i la veiem com un 6a molt suau. Potser fins i tot podria ser un V+.

Bocamoll, a l’Ermita, l’havia encadenat uns dies enrera i l’Andreu se la marca com objectiu principal del dia. Se li resisteix un pas que finalment resol amb classe i maestria però cau una mica més amunt. Està a prop!

Wolgrot, a l’Ermita també, és d’aquest particular trio la més difícil de les tres. Fa temps que la tenim en ment i ja hi han ganes d’encadenar. Jo havia fet un pegue en top-rope uns dies enrera i havia sortit bé o sigui que toca posar el punt vermell! Surt al primer pegue! Mai havia lluitat tant per arribar fins a la reunió. Ja ens l’havia recomanat el Marc Sánchez en un comentari al blog i la veritat és que tenia raó. La via és maquíssima! Cinc estrelles! L’Andreu la prova en top-rope i ara ja té els moviments al cap per un proper encadenament.


Andreu afrontant els primers metres de Bocamoll 6a

Estem contents. A poc a poc entrem a la sisena dimensió… Per consolidar el grau haurem de provar vies a Siurana i La Mussara on el grau pica una mica més!

Avui dijous hem tornat a sortir però la pluja no ha deixat fer res de res. Hem passat el matí al bar del càmping de Siurana veient vídeos d’escalada i tenint aquella rara sensació de que tu ets el guiri i no els altres. És el que té Siurana…

Ara toca calmar les ànsies de tocar roca fins el cap de setmana. Esperem que millori el temps.

Wolgrot 6a. Cinc estrelles!


I aprofitant aquesta entrada… Algú ens recomana alguna via en especial al voltant del 6a/6a+ per la zona de les muntanyes de Prades/Montsant?


8 comentaris:

  1. Benvinguts al club del 6a!
    Un salut

    ResponElimina
  2. Felicitats per l'activitat! A veure,...recomanacions per aquestes terres:

    A LA MUSSARA-SECTOR SOTERRANI:
    -The Talker boom (6a). Viot!
    -No me bellostes la cuca (6a). Sorpresa final!
    -Avis-ala (6a).Exigent per grau i alejes!

    A LA MUSSARA-SECTOR PRIMITIU:
    -Laia (6a)
    -Atlantida (6a+)
    -Philadelphia (6a+)
    (Grau i alejes "mussarencs" a les tres però boníssimes)

    A MONT-RAL - SECTOR eL RIU:
    -Jolly-Jumper (6a)
    -Piu-piu (6a)

    A CABACÉS - SECTOR LES CRESTES
    Tens un munt de vies d'aquest grau en roca excel·lent i entorn tranquil. Ull, n'hi ha moltes de noves (actualitzacions al bloc de l'equipador "Rumba team")

    A l'ARBOLÍ - SECTOR EL DARD:
    - No ens atossiguis (6a+): fissura-bavaresa brutal!

    Ara em toca a mi fer una pregunta, jejeje:
    Al sector de l'Ermita de l'Arbolí no hi he anat mai,...hi ha una cosa de la guia que no entenc: a les vies Bocamoll i Walgrot per exemple parla de 15 metres i només 4 seguros, i això és una bestialitat d'alejes en esportiva (surt a un seguro cada 4 metres!). Crec que hi ha d'haver algun error...segurament fan menys de 15 metres. Pel que comentes no estan pas mal equipades oi aquestes vies?

    ResponElimina
  3. elliotnnes: gràcies pels ànims! ;)

    Pietro: quina llista! Moltes gràcies! Apuntades queden per propers pegues. Laia 6a a la Mussara la vam provar un dia i a mi em va semblar dura per ser un sisè pelat. Grau mussarenc.
    L'alçada de les vies de l'Ermita crec que està bé. El que passa és que, per exemple, Wolgrot té una entrada a un metre de terra més o menys perquè sota hi ha una espècie de cova. O sigui que comença a comptar des d'on comença la paret. Estan ben equipades encara que l'últim seguro de les dues vies potser està una mica lluny de la R. La majoria de vies en aquest tros de paret (de Bocamoll a Arròs Colombià) tenen entrades a bloc fins al primer seguro (per tenir sota aquesta petita cova).

    ResponElimina
  4. Enhorabona companys! A mi em va costar molt passar la frontera psicològica del 6a. M'espantava el número :S

    A Vilanova de Prades vaig ser-hi una vegada al sector Barranc del Viern. Recordo la Me entiende i la Pirineu com 2 bons 6a+. Sobretot la 2na on vaig caure amb la R a la cara.

    A Montral, a l'Arrepenjada teniu un V+ que podria passar com a 6a tranquilament (compte alejes!) i un parell més de 6a+ (bons però durillos).

    A seguir tibant!

    ResponElimina
  5. PGB: gràcies per les recomanacions. totes apuntades a la llibreta!
    un cop passada la frontera ja no hi ha marxa enrera. ;)

    Pietro: ara em comentava l'Andreu, el soci de cordada, que l'alçada enganya molt en aquelles vies i que no deuen tenir més de 12/13 metres...

    ResponElimina
  6. Gràcies per la informació. Avui mateix hi hem anat i ens ha agradat força. Bé les vies una mica massa curtes i explosives pel meu gust, però el lloc no està malament. La Wolgrot és realment bonica i també ho són els 6as que hi ha més a la dreta. També he encadenat un 6b+ i un 6c que hi ha a l'esquerra (sense nom). El grau no m'ha semblat gens regalat. Jo ben bé li pujaria un "plus" a totes les vies que he fet.
    A veure si tinc temps de publicar un post al meu bloc.

    ResponElimina
  7. Felicitats pels encadenens Pietro. Espero amb impaciència aquest post per llegir les teves opinions!

    ResponElimina
  8. Eiiii!!! Enhorabona per haver consolidat el sise grau! i enhorabona per encadenar la Wolgrot! com a 6a no esta gens regalat!

    Vies bones de 6a+ per la zona tinc unes quantes, apunta jeje ;)

    Vilanova de Prades, sector Barranc de viern
    - Pirineu - 6a+
    - Me entiende - 6a+/b

    Mont-Ral, sector Terra Negre
    - Canal Pus - 6a+ (Ojo, molt a blok una mica pulida)

    Siurana, Grau de Masets
    - El show dels "Teleñecos" - 6a+ (Facil)
    - Baronia de Cabaces - 6a (Pas de blok)

    Poca cosa mes, els 6a+ de l'Ermita de Sant Pau son durillos pel grau. Millor que passis directament als 6b.

    A muerte ara! A seguir encadenant! Havere si coincidim algun dia aquest estiu, segur que si ;)

    Marc

    ResponElimina