dilluns, 24 de maig del 2010

Siurana i Mont-Ral. Passat i present

Cap de setmana amb temps per tot. Per descobrir nous racons a peu per Siurana i per escalar a Mont-Ral.

El dissabte tocava caminar que feia més d’un mes que no passejavem les cames per la muntanya. Excursió pels voltants de Siurana passant pel Grau del Tallat, Grau de la Tornera, La Trona i Fontscaldes. Aquesta caminada ens permet descobrir alguns dels racons més entranyables del terme de Siurana, gaudint de les vistes des de imponents cingleres i fent una visita al passat recordant algunes escalades clàssiques al passar pel Pilar del Cargol o per sota de La Trona. A més, podem connectar el passat d’aquestes clàssiques amb la visió desafiant d’algunes vies d’escalada esportiva al passar pels sectors El Pati i l’Olla quan anem a trobar el fons del barranc de les Fontscaldes. Posar-se sota el desplom de vies com La Rambla 9a+ o Golpe de Estado 9b convida a somiar… Just allà mateix dos guiris acabaven d’escalar la també famosa Kalea Borroka 8b+. I sort que està a l’ombra perquè en els sectors on tocava el sol no hi havia ni una ànima. Acabavem la jornada amb un bon dinar a la terrassa del Bar Íntim a Cornudella. A Cornudella també es queden uns peus de gat que necessiten goma nova. En uns dies tornaran a estar a punt per trepitjar fort!


L'Eli sota l'ombra de La Trona

Diumenge a escalar que no s’ha de perdre el ritme. Els companys de cordada ja havien apretat a fons el dissabte i l’esforç passa factura. Primera parada al sector Terra Negra, on més que escalar sembla que patinis de canto en canto de pulida que està la roca. D’allà cap a La Claca que volem fer Tros d’ase V+, una via de trenta metres i pico fins a la segona reunió poc repetida però absolutament imprescindible! Divertida, roca excel.lent i pati per fartar-se amb la vall del Glorieta com a protagonista. Encadenada queda. Després només queden ganes per provar Eau de sovac 6b a la Paret del Grèvol. No li posem el punt vermell però hi ha color. Surten quasi tots els passos i queda apuntada a la llista de projectes. A la mateixa llista entra la via veïna Bad Religion 6a+, que puja per un esperó aeri i intimidant.


Roger amb uns quants metres per endavant a Tros d'Ase V+

En el camí de tornada una nova mirada al passat contemplant La Barriga de l’Abat, una agulla que es va escalar el primer cop l’any 1943. Aquella escalada ens fa reflexionar sobre el pas dels temps i com han canviat les coses. Un dia hauriem de provar una via calçant espardenyes…

Oriol! Al loro!

6 comentaris:

  1. A la paret del Grèvol i dels gegants per Dins només hi he passejat. Les vies es veien amb molta molsa, es fan?

    No coneixia la Tros d'Ase, si dieu que és imprescindible el proper cop la anirem a buscar :)

    I de Terranegra què dir? Les vies ja no són del grau que marca la topo amb lo llepades que estàn... :S

    ResponElimina
  2. Alguns trams de la Paret del Grevol estan ja coberts de vegetació però encara hi han vies netes. Algunes pulides també. Però està clar que ha perdut molt aquest sector...
    La Tros d'Ase val la pena fer-la només per les vistes i el pati.
    I Terranegra nunca mais! ;)

    ResponElimina
  3. Terranegra amaga alguna via bastant bona:
    Comissari negret, Tula abdula gandula, Gaston rebotat... totes de grau assequible però molt disfrutones/curioses.

    Com a 6a's (actualment) jo hi veig diferències abismals entre unes vies i unes altres. La Yes fatu o faiste em sembla regaladissima comparada amb la Recoponostiofono o la Peus negres (si es fà sense tocar el diedre).

    Sens dubte, el millor de Montral està als Gegants, a l'Arrepenjada i al Riu. El proper cop feu la Jolly Jumper, un 6a BRUTAL del Riu!

    ResponElimina
  4. la Jolly Jumper la tinc en ment! de fet ahir haviem d'anar al Riu però ens vam liar a fer altre vies pel camí. ;)
    tens raó amb Terranegra. hi han vies que encara es deixen fer i que estan prou bé! va, un deixarem en Terranegra potser alguna vegada mais. jaja!

    ResponElimina
  5. M'ha fet gràcia el comentari de Terra negra, nunca mais... jo el vaig fer fa temps, i el mantindré... si serà per sectors!!

    ResponElimina
  6. ostres Sevide! hi ha hagut conjunció bloggera doncs! jaja! el proper dia que trepitji Mont-Ral serà per anar a El Riu o l'Arrepenjada.

    ResponElimina