dilluns, 8 d’agost del 2011

Revisió corda Sterling Kosmos 10.2mm 70m

Aquest post no té cap interès comercial ni conté una veritat absoluta. Simplement és l’apreciació personal sobre un producte que m’està donant un resultat execel.lent i ho volia compartir. Parlo de la corda Sterling Kosmos 10.2mm 70m.
Moltes vegades els dubtes ens assalten quan decidim renovar el nostre material, sobretot si el producte que hem fet servir fins llavors no ha donat el resultat esperat. No vols tornar-te a equivocar. Comença la cerca del “producte perfecte”, que en cada cas anirà en funció del pressupost del que disposem.
La primera corda que vaig fer servir va ser una Beal Edlinger 10,2mm. Econòmica i d’una marca referent, però que voleu que us digui… El resultat no va ser gens bo. No corria bé amb el gri-gri, s’arrissava molt, la funda es va pelar ràpidament i en poc temps es va inflar molt. I això sense donar-li un ús gens intensiu i cuidant-la. Després de més de tres anys tocava canviar-la.
Quina corda comprar? Vaig estar buscant uns quants dies per la xarxa i les opcions eren múltiples. El meu pressupost tope era de 150€ però aviat vaig veure que si volia una bona corda hauria de pujar aquest límit. Millor apostar sobre segur. Sterling va ser la marca escollida.


Després de set mesos fent servir la corda de forma més o menys intensiva (tres o quatre dies per setmana), en escalada esportiva d’un o varis llargs, el resultat no podia ser millor. La durabilitat de la corda és patent a simple vista: manté intacte el diàmetre original (no s’ha inflat gens) i la funda i ànima estan impecables. El tacte continua sent molt agradable i no ha perdut flexibilitat. Aquesta última qualitat facilita els xapatges i comoditat a l'hora de manipular la corda per qualsevol maniobra.
La funda és prou neta i no agafa molta pols, sempre tenint en compte que es protegeix del terra de forma adient.
És important apuntar que gràcies al tractament exterior de DryCore la corda ressiteix de forma excel.lent l’abrassió i manté la fortalessa original.


Tot això és el que buscava! Si teniu dubtes a l’hora d’aquirir una nova corda, personalment crec que aquesta és una bona elecció.
El preu oscil.la entre els 160-190€ (en la versió de 70m), amb una relació qualitat-preu molt bona. A la província de Tarragona podeu trobar cordes Sterling a Vivac (Reus) i a Goma II (Cornudella).

Sterling Rope Factory a Maine (EUA)

Visit to Sterling Rope from UKClimbing.com TV on Vimeo.


Chris Sharma presenta alguns dels models d'Sterling a la fira OutDoor 2011

Chris Sharma on Sterling Rope - UKC/UKH at OutDoor 2011 from UKClimbing.com TV on Vimeo.


De nou Chris Sharma. Aquest cop en una curta entrevista realitzada per Sterling que inclou imatges espectaculars provant algun dels seus projectes

Chris Sharma - Sterling and Climbing from sterling rope on Vimeo.

6 comentaris:

  1. Ei bou! Jo porto gastades dues Flyer 10.2 70m i la veritat és que estic molt content, no s'ha inflat gens. Al principi si que s'arrissava força però és qüestió d'estirar-la sempre que puguis quan fas una via de 30-40m, i quan fas un tope rope, procurar treure la corda per la banda més llarga, o sigui passar-la tota.
    Costa una mica acostumar-se al xiclet de la Beal, però quan t'hi acostumes és genial, les caigudes s'amortiuen molt bé.

    Que tal el xiclet de la Sterling?

    ResponElimina
  2. Ep Josep!
    Bones recomanacions. Més o menys faig això que expliques a l'hora de treura la corda de la via.
    Altres companys fan servir la Edlinger i els hi ha donat millor resultat que a mi. Potser la meva va sortir "rana".
    Pel xiclet, l'altre dia provant un 6c en top-rope amb una Beal vaig arribar al terra caient des del segon químic! O sigui que més elàstica impossible, jeje!
    El xiclet de la Sterling no és tan acusat. Es prou flexible però conserva un punt de rigidessa.
    Bé, al final tot és qüestió de gustos... ;)

    ResponElimina
  3. És veritat que la Beal no és molt amiga dels topes ropes, i menys en els desploms A veure si coincidim un dia i me la deixes provar.

    ResponElimina
  4. Quan vulguis! Que ja toca coincidir algun dia per compartir escalades bou! ;)

    ResponElimina
  5. Hola

    LA STERLING, els col.legues que la tenen ( aficinatsa volar de manera esgarrifosa), en diuen perles..MOLT DURADORA i resistent. PARLO DE LA 9,2 ( no m'imagino ja escalant amb 10,2...pel pes a a l'hora de xapar i transportar-la.

    JO USO la JOKER, i com que no sóc un "aficionat al vol" com els de la PXB, se'm conserva prou bé. Un cop assumit el tema psico de escalar amb una corda de 9mm( 9,1 però en negre sembla un cordinillo), en metratge 80 mts anivell de pes i porabilitat és la bomba...en via llarga prmet empalmar llargs sense problema, i es pot usar en ràppels de fins a 40 mts, en doble o en bessonatge...l'unic inconveninet () m'hi he trobat en solitari) és que en llocs amb ARESTES ( pirineu, etc) é insuficient, almenys psicològicament i segurament en realitat...i m'he pillat un 9,8 per artifo i vies més alpines...

    Salut!

    ResponElimina
  6. Hola TRanki,
    Tens raó amb lo del pes. Quan les vies són llargues es nota que costa més xapar els últims bolts. I sí, per transportar-la te'n recordes d'ella en les aproximacions llargues, jeje! És el preu a pagar per la durabilitat i ressistència.
    Bona corda la Joker!! Una virgueria no? A mi encara em falten hores d'escalada i vol per acostumar-me a escalar amb una corda de menys de 10mm.
    Salut bou!

    ResponElimina