dissabte, 10 de juliol del 2010

Escalant a Cavallers

Amb la calor que està fent aquests dies es fa difícil escalar -encara que sigui a l’ombra- per les zones de Prades i Montsant. O sigui que tenint una setmana de vacances decidim pujar fins al Pirineu per buscar la fresca i el granit. Destí Cavallers.
Mai haviem escalat en aquesta zona i ens ha atrapat. La qualitat de la roca és excel.lent, l’entorn en el que s’escalada és paradissíac i la temperatura perfecta a l’ombra i suportable al sol. Segur que tornarem ben aviat. Potser una nova visita abans de que acabi l’estiu?

Arriba el sol a la Placa Xalmet


Jo només havia escalat en granit als blocs de Pont de Camps i l’Andreu estrenava roca. Acostumats al calcari i al conglomerat el canvi és radical. Aquí manen les fissures, diedres, adherència i regletes de tots els tamanys. De canto poc, al menys en les vies que nosaltres vam fer… I què llargues que es fan les vies! Pila, pila i pila!
Durant els quatre dies que vam escalar a Cavallers vam visitar la Placa Tuka, El Casco, El Antro, Drinking, Placa Xalmet, Afrikan Wall i Pas de l’Ós. Queden pendents per properes visites La Conchinchina o Pared Inerte, i molts altres.
No vam encadenar vies per sobre del 6a i descobrim que el grau és més dur que a escoles d’on som habituals com Arbolí. Però el grau no és el més important… Hem escalat alguns cinquens maquíssims, com Katanga V o Mjelva V+ i un algun sisè disfruton com Asco de casco 6a o el bloquero Satélite I 6a. Especial referència a les vies d’adherència Muerde el polvo 6a i Superadherente 6a/6b (??). Sobre aquesta última no sabem el grau segur ja que al llibre Roca Caliente en los Pirineos vol. 2 Cavallers surt anotada amb un grau al croquis i amb un altre al llistat de vies. Algú l’ha escalat o sap quin és el grau correcte? Si fos 6b seria el primer que encadeno, i a vista! Aixó sí, quin patiment, quin estrés. Això d’agafar-te del no-res i posar els peus en micro regletes és una agonia.

Ombra matinal

Total, que ens hem curtit una mica més pel que fa a la nostra experiència com a escaladors i segur que aquests dies tastant una roca a la que no estem acostumats ens serviran per millorar en el futur i continuar sommiant amb properes escapades.
Cavallers ja és un destí obligatori per cada estiu!

Roca per tota una vida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada