dissabte, 31 de juliol del 2010

Mont-Roig. Escalada esportiva a Can Pere Botero

Tarda tranquila per matar el cuquet d’escalar. Pocs kilómetres de cotxe, aproximació curta, quasi inexistent, i poques vies.
La calor no deixa fer gaire més així que toca prendre’s les coses amb calma…
Can Pere Botero és un petit sector d’escalada esportiva situat just davant de l’Ermita Mare de Déu de la Roca de Mont-Roig del Camp. Aquí l’escalada és especial ja que es desenvolupa sobre arenisca, més bé terrossa encara que prou compacte com per escalar amb confiança i seguretat. Vies comparables a les del Recingle del Tití a Siurana encara que aquí el grau és molt baix. La via més difícil del sector és Sala-De la Cruz 6a+ i és l’objectiu del dia.

Textures marcianes

Primer escalem un V+ sense nom que encara no havia encadenat. Surt sense problemes, o sigui que a tibar de valent al sisè. Una via que concentra tota la dificultat en els primers passos i a la que li podriem posar 6a+/b perquè té un pas morfològic just a l’inici. El Roger encadena al segon pegue elegantment i per mi no hi ha premi avui. Li he donat no sé quants pegues però es resisteix la primera secció. Queda a punt però!
S’ha d’anar amb compte amb el xapatge del segon químic ja que és una mica incómode i si fallem picarem a terra.
I poca cosa més. Birra i demà a Arbolí!

Ressenya de Can Pere Botero extreta d'aquí

Si no coneixeu la zona i decidiu fer una visita podeu combinar l’escalada esportiva amb el bloc ja que just darrera d’aquesta paret hi ha una gran zona de blocs: el Clot de l’Areny. Problemes de totes les dificultats amb una arenisca més que acceptable en la majoria de blocs i molt bona en les línies més dures. Trobareu les ressenyes a Blocantarraco, el blog dels aperturistes.

2 comentaris:

  1. Hola Ivan. Sóc el Sala, l'aperturista de la via. Ja l'has encadenat?

    ResponElimina
  2. Hola Agustí!
    No hi vaig des de que vaig escriure aquesta piada. Alguna tarda d'aquestes m'aproparé per treure'm l'espineta (espero!). ;)

    ResponElimina