dijous, 29 de juliol del 2010

Siurana. Posant grau i nom a les noves vies de Can Codolà

Avui fa un mes clavat des de que vam descobrir uns parabolts lluents en un totxo al sector Can Codolà. Va ser per pura casualitat ja que estàvem buscant unes vies que no vam trobar… Vam acabar escalant a l’Aparador.
Evidentment, aquests parabolts marcaven el camí de tres noves vies. Una per la cara amb més canto del totxo i dues més per la cara desplomada. No surten ressenyades a l’última guia d’escalada publicada de Siurana (octubre 2009) i encara no tenen cap rastre de magnesi.
El passat dissabte, aprofitant una visita al pantà de Siurana per passar un matí de kayak i platja rural, vam estar dinant al càmping i allà vaig poder consultar les ressenyes actualitzades.
El dia que vam descobrir les vies vaig fer una aposta amb el Roger mentres discutiem sobre el possible grau de la via que semblava més fàcil de les tres. Ell va apostar pel V+ i jo em decantava pel 6a+/b. Bé, ja tenim resposta al misteri!
La via que segueix la part de placa del totxo es diu Fondo de bikini i és 6a+. Les dues vies que es troben just a la cara contrària són 7a+. La de l’esquerra encara no té nom i l’altre es diu Ethnic.
A la paret principal del sector també hi han set noves vies que van des del 6c fins al 8b de Gramon.
En total 10 noves vies a Can Codolà, on podrem escalar a l’ombra fins al migdia.
I un nou projecte a la vista. Encandenar Fondo de bikini! La resta queden lluny...

*Aprofitant l’entrada…


Aquests gossets no tenen encara ni un mes i estan al càmping de Siurana. Van nèixer set i dos ja tenen amo. Encara hi han cinc que busquen casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada