dimecres, 5 de gener del 2011

Margalef. Rotpunkts i projectes

Avís per a navegants… Llarga parrafada sobre sectors, vies i reflexions vàries.
Diumenge de nou a Margalef. Aquest cop amb el Jose Bombero de la Roca i el Pere PGB.
Hem de buscar un sector no gaire concorregut que és cap de setmana, temporada alta i a sobre amb vacances de nadal. Hi havien dues opcions clares: Pet de Monja o La Braseria. Ens quedem amb aquest segon sector que el Pere tenia ganes de conèixer –jo ja hi havia estat fa un temps-. Les vies no són res de l’altre món. Entrades a bloc on es concentra tot el grau i després anar fent fins a la R. Escalem un parell de vies i marxem.
Si us fa gràcia visitar La Braseria jo li recomanaria a la gent que fa cinquens i comença a provar algun 6a. El podeu combinar amb el Totxo Petit, que trobareu a mig camí. Allà hi han tres vies de cinquè grau que després podeu completar escalant ja a La Braseria vies com Churrasco 6a i Parrillades 6a. Molt ben equipades i on només cal apretar una mica a l’inici per després gaudir de la verticalitat.

Pere a Churrasco 6a

Per no pedre molt de temps optem per El Chumino. Aproximació curta i segur que no hi ha ningú. Premi! Tot per nosaltres.
Sector d’interès local ideal per dies on cal escapar de la massificació d’altres zones. Només vuit vies, curtes i explosives en general. Posem les cintes a Farte confi 6b escalant Es una guakkada 5+. Farte confi és una via curta que no dona treva. S’ha d’escalar ràpid i templar el cap just abans d’arribar a la R perquè ens espera sorpresa al sortir del bombo. Jose se l’emporta al flash i el Pere i jo al segon pegue. Primer 6b del 2011, no podia començar millor l’any.
Després els dos bous s’emporten Poc cacho 6b. Jo tinc ja poca pila i no encadeno. Malgrat que la via és curta els passos són macos. Una altra que no perdona fins xapar la cadena.

Jose a Farte confi 6b

Per acabar el dia aquest parell es lien amb El Chumino 6c. Una via que concentra tota la dificultat en un pas duríssim a bloc. Bons pegues companys! No està tan lluny posar-li el punt vermell.
Dilluns i dimarts ens quedem el Pere i jo per seguir tatxant vies i projectes. Anem al Camí de l’Ermita. Escalfem a Sóc Roig 6a. I ara toca treure’s una espineta… Lolita pasión 6a+ em va donar un bon ensurt quan la vaig provar. Un vol d’uns deu metres arribant a la reunió em va fer agafar-li una mica de mania a la via. Això només es cura d’una forma: encadenant! Amb un bon flash surt al primer intent. Un 6a+ dur, d’aquells que et deixen ben inflat i on la tècnica de peus serà essencial per triomfar.

"Chuministes"

És el dia de l’espinetes, anem a per una altra… Unes noies que estan molt fortes ens posen les cintes a La chinita de al lao 6b. D’avui no passa, ja l’he provat tres vegades i tinc els passos ben memoritzats. El primer cop vaig fallar després de superar el crux per culpa dels nervis i els altres dos per precipitar-me no col.locant bé els peus. Escalo ràpid i segur i arribo al repós. El que queda no és tan difícil però s’ha de llegir bé la línia. Un pas de fe pujant peus per trobar bona presa, dos, i al tercer ja s’arriba a bons cantos fins a la cadena. Per fi, “la chinita” al bote! Gran regal per celebrar el meu aniversari. Personalment crec que és la millor via de la part esquerra del sector.
El Pere també encadena i li suma La divina Colette 6b. Jo acabo el dia amb Picus pardus 6a. Via llarga on conforme van tombant la placa les xapes allunyen cada cop més. Atents que encara que l’últim tram no passi del cinquè grau s’ha d’escalar segur.

Forats arreu on miris

Poques forces queden per dimarts. Anirem a Can Torxa a veure si sona la flauta. Escalfem amb dues vies que ja tenia encadenades i ens posem a Freekandó 6b. Una clàssica del sector que começa a estar sobadeta. Intent a vista i em baixo de la quarta xapa just abans d’arribar al repós. Ja no queda energia… El Pere la lluita, buida el dipòsit i encadena. Una bona propina.
Fem vida social a peu de via i acabem a Cingles del Molí compartint vies amb l’Albert Rivera –equipador de moltes vies a Margalef- i amb un grup d’escaladors de Vilanova i la Geltrú i Barcelona. El Pere prova en top rope Berberecho blues 6c i jo intento a vista Segallosa 6b aprofitant que estan les cintes posades. Bones vibracions rodejats de bona gent per acabar tres dies de rotpunkts i projectes. Margalef mai decepciona.

Escalador a una de les vies just davant del Molí d'en Vilar

5 comentaris:

  1. Enhorabona per el punt vermell de la chinita, només era questió de temps ;)

    Tenim molta feina encara, a veure si a poc a poc anem tatxant projectes.

    Salut bou

    ResponElimina
  2. Flelicitats per l'aniversari i enhorabona per la chinita i la Lola, pero no torneu a anar-hi a Margalef sense mi, je,je,je.

    Salut

    ResponElimina
  3. Gràcies a tots dos!!
    Tot això es fruit de la motivació que ens donem mútuament quan escalem junts! ;)

    ResponElimina
  4. Hola!!
    Navegando y saltando de página en página he acabado en tu blog, y me ha hecho mucha gracia ver la foto del último escalador... Soy yo!!!
    nos vemos en la roca!!
    saludos

    ResponElimina
  5. hola Pau! Qué casualidad! Espero que no te importe que haya colgado la foto. ;)
    Fue un placer compartir las últimas vías del día con vosotros. Seguro que volvemos a coincidir!
    Por cierto, si quieres que te pase la foto envíame un privado a factordosteam@gmail.com
    Salut!

    ResponElimina