dijous, 30 de desembre del 2010

Siurana. Grau dels Masets

Vint-i-nou de desembre, última jornada d’escalada de l’any. Aprofitant al màxim possible el temps lliure. Aquest cop fent cordada amb el Jose Bombero de la Roca en la seva primera visita a…
Una de les escoles de les muntanyes de Prades més visitades durant les festes de Nadal és Siurana. Molta gent passa les dates nadalenques escalant en aquesta idíl.lica escola i segons el sector que escollim haurem de fer cua per provar algunes vies. Sectors com la Siuranella Centre i Sud són un bon exemple.

Jose a Arnau 6a+

Matinar sempre té una part positiva. Quan arribes al sector normalment encara no hi ha ningú i pots escollir vies i escalar amb pau i tranquilitat. Nosaltres ens quedem amb el Grau dels Masets. Crec que serà un bon lloc per a que el "bombero roquero" tingui una bona presa de contacte amb Siurana. Només a la part esquerra del sector ja trobem vint-i-sis vies amb les que barallar-se. Abans passarem per la zona del camí i farem El Trinxant 5+ per escalfar. Una via llarga i amb bon canto que recomano a tothom que comenci a provar vies d’aquest grau de primer.
Finiquitada aquesta via ja ens instal.lem al peu de via on passarem la majoria del dia. Comença a obrir-se el cel i el sol ja no ens abandonarà fins a la posta. Roca calenta!
A la part esquerra del sector fem Why 6a. Una bona via de continuïtat. Trenta metres que no decepcionen en cap pas. Després Arnau 6a+, més tècnica i també de continuïtat, amb un pas de placa a mitja via on s’ha d’apretar. Gràcies pel flash Jose! Ja portem tres encadenes de luxe.

Regletes que mosseguen!

Cintes posades a Alma 6b. El Jose se la treu sense problemes solucionant a vista el crux. I no era fàcil llegir els moviments… Jo fallo en aquesta secció i no encadeno. Provant vàries vegades trec una bona seqüència. Caldrà retindre-la a la memòria per un pegue futur. Atents a la part superior de la via que si arribes una mica just de forces algun pas obligat entre xapa i xapa farà patir més del compte.
Només hem fet quatre vies però són llargues i els braços ja ho noten. Un petit descans i el Jose s’atreveix amb una altra via cinc estrelles: Rocky 6b+. Aquí les regletes ja no són tan franques i s’ha d’arquejar de valent. Després de superar bé els primers metres i passar uns quants moviments durs jo ja pensava que se l’emportava però un error en la visualització de l’última secció dura el fa volar. Argh! Per ben poc! Una excusa per tornar…

Ktx i Ignasi

A poc a poc ha anat arribant gent al sector. Curiosament tothom tenia objectius diferents i no hi han cues a cap via. Per cert, un plaer compartir peu de via amb l’Ignasi Tarrazona i els seus companys de cordada i amb el Ktx. Una trobada blogaire improvisada!

Bon repós a Llastra 6a abans d'encarar l'últim tram de via

Hi han ganes de més i optarem per vies curtes per acabar el dia. A la part dreta del sector fem Llastra 6a. Una via amb regust clàssic on es combinen els passos de placa i diedre. Estètica i de col.locació, perfecta per quan les forces ja flaquejen.
Jo ja estic satisfet però… d’on treu tant de fanatisme i motivació el Jose? Posa les cintes Piu Piu 6b i som-hi! Últim pegue del dia. Màgic, amb una posta de sol espectacular arquejant sobre regletes siuraneres i superant un bombo amb un pas de bicicleta perfecte s’embutxaca la via a vista. No podia acabar millor el dia.

Roca calenta!

Amb la llibreta ben plena de noves vies ens acomiadem de Siurana amb una ronda al bar del càmping. Tornem a mirar les ressenyes i marquem propers projectes pel nou any que ja s’apropa. Say hello, wave goodbye!

5 comentaris:

  1. Quina casualitat que jo també vaig estar el mateix dia a Siurana (solament pel matí) però a Can Marges, a treure'm l'espina que tenia clavada amb aquesta escola. M'apunto el sector que comentes per provar aquests 5+'s.

    Salut!

    ResponElimina
  2. Esteu on fire! I jo em quedo a les portes de les 100 vies esportives encadenades aquest 2010 amb un total de 91 vies diferents i no encadenades en anterioritat.

    A veure si aquest inici d'any ens posem les piles tots plegats :)

    ResponElimina
  3. Pentacour: espero que et poguessis treure l'espineta! Siurana és una bona escola per curtir-se.

    PGB: just ara feia un repàs de l'any. 136 vies encadenades. estic content amb els números. ;)
    i la setmana que ve compartim corda per començar l'any com cal: encadenant!

    ResponElimina
  4. Ei Iván, menuda escuela más chula que esta de Siurana, me gustó mucho más de lo esperado.
    La escalada me parece más técnica que en Margalef, pero disfruté igual o más ;), menudos pasos más fanáticos que nos salieron.

    El 6b+ volveré, pedazo de viote fanático.

    Ei nois a mi tampoc se m'ha donat malament l'any amb 202 víes diferents encadenades, tot i que no he cumplit l'objectiu de l'any, encadenar La Clave.

    Bon any bous

    ResponElimina
  5. Jose, cuando quieras volvemos a Siurana. Quedaron cuentas pendientes!
    Buena cosecha de vías no? Te has inchado a escalar! Seguro que la Clave omega cae durante el 2011.

    ResponElimina