dimecres, 9 de març del 2011

La Mussara. Les Campanilles

Dissabte vam saldar un compte pendent a La Mussara visitant per primer cop Les Campanilles. Un sector amb una llarga aproximació on predomina el sisè grau sobre imponents plaques verticals i continues.
Fins fa poc em mirava les ressenyes d’aquest cingle amb certa impotència. Només un 5+ i d’aquí directament al 6b. Però les coses han canviat… A més a més, hi han unes quantes vies noves i el ventall de graus s’ha ampliat sensiblement.
La llarga aproximació possiblement és el factor determinant per a que aquest sector no sigui molt més popular. Millor.

Així s'aixecava el dia. Neu, humitat i núvols amenaçadors

Nosaltres vam escollir el que crec que és el camí més directe per arribar-hi. Des de la punta de les Airasses agafem el camí de les Campanilles. A l’arribar a la pista que ve des d’Els Castillejos seguim aquesta en direcció esquerra i uns metres més endavant ens desviem per un corriol que surt a la dreta (fita). Aquest corriol desemboca en una canal rocosa, delicada de baixar si el terreny està humit, on haurem de sortejar un parell de petits estancaments d’aigua. L’últim tram de la canal es supera gràcies a un pas equipat amb grapes. Un centenar de metres després arribem a la paret. La via La ley del deseo ens dona la benvinguda.
Després d’aquesta agradable excursió ets conscient que segurament cap altre cordada baixarà fins aquí el mateix dia. Encara que tot és possible, no a tothom li agrada escalar tan a prop del cotxe.
La primera impressió és molt bona. Tots quatre –Oriol, Roger, Victor 4Recauxutats i servidor- estem al.lucinant. Això sí que és una paret! La vista se’n va ràpid cap a un estètic i afiladíssim esperó. Allà està Visual persuasion, una de les millors vies del sector segons diuen, però que deixarem per una altra ocasió. Encara ens queda una mica gran.

Pas equipat per superar l'últim tram de la canal rocosa

El sector imposa respecte i com que no sabem si donarem la talla decidim centrar-nos en les vies més fàcils i apuntar projectes per una propera visita.
Comencem amb Sipegotimato –un cinquè exigent- i una de les noves, Plena de vida. Aquesta última de marcat caràcter alpí seguint una fissura i diedre de principi a fi. Una gran via. Molt recomanable per escalfar.
El Roger i l’Oriol també fan Nancy Bartra. Entrada explosiva i després toca superar cinc o sis ressalts. L’aparent discontinuïtat de la via pot tirar enrera a més d’un però les aparences enganyen. Tots dos coincideixen, la via és bona i s’ha de fer!
Ens situem a la part central de la paret per provar dues noves més: Batlou i Mcfly. Totes dues amaguen atractius i estètics moviments. No els hi sobra res. Vint-i-cinc metres d’absoluta diversió. Dificultat quasi igual per les dues, Batlou potser és un pèl més dura.

Plena de vida

Ha passat el temps volant i quasi no hem vist el sol en tot el dia. Uns amenaçadors núvols han planejat durant tota la jornada sobre La Mussara. En algun moment fins i tot plovisqueja.
Mentres recollim les cordes ja especulem sobre quines vies provar quan tornem. Taxi driver atrau instantàneament, Antiparcs tampoc et deixa indiferent i algunes clàssiques del sector com Animal ferotge o Amor vertical no es queden enrera. S’engreixa la llibreta de projectes.

Trobarem el nom d'algunes vies a peu de paret

Enfilem la tornada remuntant la canal rocosa i a l’arribar a la pista decidim tornar pel camí de les Tosques. Un dels millors senders de les muntanyes de Prades.
Les Campanilles ens ha deixat un gran sabor de boca. Em sembla que serà la primera de moltes visites a aquest salvatge racó.

10 comentaris:

  1. Bona aventura nois, quina pinta te aquest sector, ja li farem un altre visita no?
    Espero que el Vic a gaudit de la seva visita a Prades, vosaltres ja se que gaudiu, enamorats de les muntanyes de Prades, els seus camins i sobretot de les seves cingleres.

    Salut bou !!!

    ResponElimina
  2. Felicidades por la visita, es un gran lugar.
    La Visual, tiene la estética y el nombre... pero es más fácil de lo que parece. Pero del resto de las antiguas, de las de la época no es fiéis; grado acollado en general.
    Había un 6b, creo, a la izquierda del 7c que queda por la izquierda de la Visual y era más difícil que esa vía.
    ¿Las reseñas de la nuevas están en el refu o colgadas?
    S2

    ResponElimina
  3. Txupi, i tant que farem una visita! Ara ja us puc fer de guia. jeje! Ja veuràs com t'agradarà el lloc, i les vies!

    Fernando, sobre las nuevas vías desconozco si están en el refu o publicadas en algún sitio.

    ResponElimina
  4. Hola, justament el diumenge passat vam parlar d'anar a Les Campanilles el diumenge vinent i deiem que hi havia molt poca informació per internet d'aquest sector. Així que el teu post l'he trobat molt interessant, sobretot saber que hi ha vies noves. T'agrairia molt si em poguessis donar més dades sobre aquestes vies noves: On estan respecte les antigues i grau orientatiu?
    Moltes gràcies per endavant.

    ResponElimina
  5. Ep. La vía que decía de 6b es en realidad 6c+, S'ha morio el cerdo. Pero da lo mismo es un desfase total con la Visual. Yo la encontré muy herbosa pues no la debía hacer nadie.
    Por la red están las reseñas del Chapi.

    ResponElimina
  6. Ivan tu i en Vic ens hi heu de portar cap alla!!

    Daniel Riera

    ResponElimina
  7. Això està fet Dani. Ja saps que tenim pendent un cap de setmana per les muntanyes de Prades.

    ResponElimina
  8. https://allend66.wordpress.com/?s=Les+campanilles&submit=Search

    ResponElimina
  9. https://allend66.wordpress.com/?s=Les+campanilles&submit=Search

    ResponElimina