dijous, 3 de març del 2011

Miscel.lànea escaladora

Podriem dir que això és la segona entrega d’un post de fa temps que portava per títol “Escalant per la xarxa”. Ara em plantejo convertir-ho en una sèrie fixa ja que hi han webs, fotos, vídeos, articles, … que crec que val la pena compartir. De moment canviaré el títol i estreno la sèrie “Miscel.lànea escaladora”.
Començarem el tour visitant Detroit. Allà podem trobar façanes que farien les delícies de qualsevol freak de l’escalada. Totxanes que sobresurten misteriosament de la façana i que la converteixen en un rocòdrom urbà en tota regla. Sembla ser que als anys 30 aquesta mena de construccions eren bastant comunes a la ciutat. Podeu veure més fotos aquí.

Rocòdrom urbà a Detroit foto: Detroitfunk

Per seguir el ritme urbanita i estar a la última podem canviar el nostre tono/politono, o com li diguin, del mòbil. Amb motiu de la sortida al mercat dels nous mosquetons Ange de Petzl, la marca està realitzant una promoció impecable i a banda de vídeos, fotografies, etc… es pot descarregar de forma gratuïta un ring tone que defineixen com “a remix of climbing sounds”. Ja no t’oblidaràs de l’escalada ni quan et truquin per telèfon! També podeu substituir el computer click del vostre ordinador. Tant els vídeos promocionals com les descàrregues d’aquests arxius ho trobareu aquí.

Click! foto: Petzl

Deixem el món friqui i ens posem seriosos parlant de tècnica. L’escalador Kevin Jorgeson ens explica en aquest article de la revista Climbing com millorar la nostra tècnica de peus. Molt revelador el títol: “The awesome power of silent feet”. Llegiu, llegiu…

Ara ens anem a l’apartat “utilitats”. A Onlinetopo.com trobareu una aplicació ben curiosa que serveix per dibuixar ressenyes. Es pot fer tant sobre una fotografia com directament en pantalla. Eina perfecta per dibuixants negats.

Per acabar aquest capítol us deixo el vídeo del Petzl Ice Trip 2010 al Ben Nevis (Escòcia). “Looking for Nessie” ens mostra en vint-i-cinc minuts algunes de les vies en mixte més dures del Ben Nevis, entre elles el flash, i segona ascensió, a “The secret” (X, 10) que s’apunta Ueli Steck.

Scottish Icetrip - English from Petzl-sport on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada