divendres, 10 de setembre del 2010

Escalant per la xarxa

Avui divendres la intenció era fer una sortida per escalar a Siurana o Arbolí però ha fallat el company de cordada…
I ara què faig? Com calmar les ànsies d’escalar? Una medicina que va bé en algunes ocasions consisteix en enxufar l’ordinador i començar a buscar per internet planes relacionades amb el món de l’escalada. Com a mínim no perdré la motivació!
Un bon recurs per descobrir noves planes web és fer servir StumbleUpon. A la configuració del meu perfil només hi ha una paraula clau: "climbing". Jeje!
Així que entre la recerca aleatòria de l’StumbleUpon i unes quantes webs que volia visitar ha sortit una bona selecció.
Alguns highlights de la sessió…
Primer m’he passat per totemcams.com per veure com són aquests nous friends d’última generació. Sembla ser que donaran guerra. Després he vist un bon vídeo de parcour. L’atzar m’ha portat al web del mític John Gill, concretament a un apartat on relata de forma extensa els origens del boulder. Bonica història. Des d’aquí he arribat a un article que explica com recuperar força als braços quan vas ben inflat. És curiós, i pràctic, descobrir que va bé sacsejar els braços tan cap a baix com cap a dalt (veure il.lustració). El proper dia ho comprovaré sobre el terreny.

Totem Cam en acció (foto via www.totemcams.com)

Sembla una bona tècnica de recuperació (via www.nicros.com)

Parada tècnica per reposar la vista i segona etapa de la sessió. Torno a clicar el botó màgic –stumble!- i em porta fins a una meravellosa foto de la cara oest de la zona de Meteora a Thessaly (Grècia). Des de Grècia he anat a parar a la plana del fotògraf Keith Ladzinski, que curiosament és l’autor de la foto de portada del número de setembre de Campo Base, on surt una entrevista al creador dels Totem Cams. Vaja, s’ha tancat un cercle! Bé, confesso que no ha sigut fruit de la casualitat al cent per cent, sinó m’hauria espantat i tot.
Per acabar aquest viatge escalador per la xarxa he vist un vídeo que van penjar fa uns dies a UKClimbing. Un grup d’escaladors britànics patrocinats per Wild Country en un roadtrip per Europa liats en un festival de primeres ascensions, offwidths, fissures, compromís, …

Pete and Tom's Big Euro Adventure from Wild Country on Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada