dimarts, 21 de setembre del 2010

Margalef. Can Torxa, Cingles del Molí i repetint a Can Pesafigues i Verdures

Benvinguts a una altra entrada sobre l’escola monotemàtica de l’estiu a Factor 2: Margalef. Tot i no ser la millor estació per escalar al Montsant a mi m’agrada portar la contrària (i evitar la massificació). Ara comença la temporada alta…
Aquest diumenge passat ja hi havia un tràfic considerable per la carretera que porta a l’embassament i els pàrkings començaven a estar plens. Als sectors amb aproximacions més curtes i amb ombra quasi s’havia de fer cua per escalar algunes vies. Just al límit…
Formem una cordada de tres amb convidat especial: José Manuel, el blogger Bombero de la Roca. La seva primera visita a Margalef, i no crec que sigui l’última!
Comencem a Can Torxa aprofitant que el sol encara no pica. Sector amb algunes de les vies més repetides de la zona. Escalfament amb Trumfus peluts V+ i després l’Escorpí 6a. En aquesta el José i el Roger la fan per l’entrada directa i així surt 6a+ amb un pas de bloc a l’inici. La calor ens fa fora.

Entrada a bloc a l'Escorpí directa 6a+

Ens anem cap a Can Pesafigues però passant per davant dels Cingles del Molí fem una curta parada per escalar Bon rotllo 6a. Un 6a suau perfecte per qui vulgui començar a provar vies d’aquest grau.
De camí a Pesafigues ja veiem unes quantes persones de “cara a la paret”. El sector està molt concorregut i no podrem provar dues vies que teniem en ment. Així que ens posem a Camborius 6a+. En aquesta no tinc bones sensacions mentres escalo i m’acabo penjant a mitja via. Té bons forats però la continuïtat pot amb mi aquest cop. No estic gaire fi malgrat que acabo arribant a la reunió. Els dos companys de cordada encadenen sense problemes.
Torn per Tasmanial devil 6b. Placa de forats i continuïtat com la veïna però amb una entrada punyetera i xapatge incómode de la segona xapa. No puc amb ella. El José i el Roger se l’emporten. Quin ritme porten aquest parell!

Això no és una carrera!

Trasllat a Can Verdures. Molta gent al sector però tenim sort i alguna de les vies que volem provar està lliure. Els tres 6b+ que hi han a l’inici del sector tenen fama de ser de lo millor de Margalef en aquest grau. Es mereixen un pegue doncs no? L’escollida es diu Krilín. Un via d’uns 20 metres de la que no puc opinar plenament perquè el crux a l’alçada del quart parabolt em va privar d’acabar-la i després de tres o quatre vols vaig dir prou. Això sí, aquests pocs metres em van encantar. Anant una mica més fresc crec que sortirà. Els companys triomfen i encadenen. Enhorabona! Tots dos opinen que és una via cinc estrelles. Si les altres dues són igual de bones em sembla que aquí ja hi ha feina per tot un matí. Sens dubte tornarem.

José a Krilín 6b+

Tornant cap al cotxe, i per acabar el dia, parem de nou als Cingles del Molí. Queden poques energies però sempre hi ha motivació per una via més. Segallosa 6a és l’objectiu. Una via molt maca amb canto i lleuger desplom. Recomanable també per iniciar-se en el 6a, que per cert ha sigut el grau estrella per mi durant el dia. Hauré d’anar més al plafó per pillar pila si vull encadenar el trio de Can Verdures!
Aquesta sí que l’encadenem els tres i és la guinda a un bon dia d’escalada. Noves amistats, bones vies, batalletes vàries i a sommiar amb propers projectes.

Final de jornada a Segallosa 6a

5 comentaris:

  1. Ei Iván, día perfecto, Margalef es un paraíso, y si vas con buena compañia más aún ;)

    Ya lo creo que volveré, y no creo que tarde mucho, vale la pena la paliza de viajecito que me dí, solo por hacer vías como la Krilín, que para mí es espectacular.
    Lástima que fueras tan cansado porque pasando el crux y gestionando bien los descansos te hubiera salido.

    He estado chafardeando por internet y ya tengo varias vías en mente ;)

    Espero que hasta pronto, eh bou :)

    Salut

    ResponElimina
  2. Hola! Doncs ja fa temps que tinc ganes d'anar a Margalef. De fet vaig a estar a punt de dir-te algo per aquest cap de setmana passat per si anaveu, però al final no va poder ser.

    A veure si per una altra.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Torakos!!! Quin bon Diumenge eh! per cert, la via de l'escorpí, s'ha de fer penjant les cames, per a que sigui 6a+?, poc estètic no?
    Com m'agrada el checheno style del Roger!!!

    ResponElimina
  4. jmc: ya sabes que cuando vengas por aquí tienes guías locales! pasado el 17 de octubre seguro que encontramos algún día entre semana para ir a Margalef! siempre hay ganas de volver.

    pentacour: segur que tard o d'hora podem coincidir i escalar plegats. estem en contacte.

    anònim (suposo que ets l'Ori, jeje!): el checheno style està de moda!!! no cal volar peus però és que el passet "se las trae"... jo només el vaig intentar un cop i vaig desistir. fent l'entrada pel V+ queda un 6a molt maco amb una secció final molt emocionant. ;)

    ResponElimina