dimecres, 30 de juny del 2010

Siurana. Tres sectors, ombra i vies noves

Dimarts d’escalada a buscant l’ombra a Siurana. Durant tot el dia vam visitar tres sectors: al matí l’Aparador, a la tarda l’Herbolari i per acabar la jornada El Recingle del Tití. Anem per parts…
L’Aparador és una de les millors opcions matinals per escalar a Siurana a l’estiu. Ombra fins al migdia i temperatura agradable. Si ens movem al voltant del sisè grau no hi ha gaire cosa a fer però és suficient per escalar mentres no arribi el sol. Vam fer Les dos cosines i CAB, totes dues V+, i Sorry not clean 6a+. Aquesta última només l’encandena el Roger i jo la faig en top rope. Queda pendent posar el punt vermell. Malgrat fer-la amb la corda per dalt m’ha semblat una de les vies més maques que he escalat mai. La via segueix una fisura-diedre d’escàndol i és exigent fins a l’últim pas abans de xapar la reunió. Absolutament recomanada. També voliem escalar El ginestell 6a però hi ha una alegria impressionant entre parabolts i alguna caiguda et pot portar a picar en alguna repissa o ressalt.

Ombra a l'Aparador

A la dreta de l’Aparador està el sector Can Codolà. No vam escalar cap via aquí però mirant les ressenyes ens adonem que just davant de l’última via del sector hi ha un totxo on han equipat vies noves. Una d’elles va per la cara més tombada de la paret i es veu una línea maca i estètica. No sabem quin grau deu tenir però el Roger aposta per que és V+ i jo li dono 6a+/b. A veure si ho aclarim properament. Just a la cara contrària d’aquesta via hi ha una altra en desplom que segur que no baixa del setè grau.
El calor apreta però hem anat escoltant algun tro durant el matí. Toca buscar l’ombra de tarda…

Roger a Sorry not clean 6a+

L’Herbolari és un d’aquells sectors de Siurana que s’ha fet gran a poc a poc. Han sortit vies com a bolets i una corda que penja d’un esperó descobreix algun que altre projecte. A partir de les 16.30/17h tindrem ombra. Aquí volem provar el trio de les herbes: Maria Lluis 6a+, Romaní 6b i Farigola 6a. Totes tres equipades amb químics. La roca té una pinta espectacular però hi ha un problema… El primer químic a totes tres vies està a quasi cinc metres del terra! I aquests metres no són del tot fàcils pel nostre grau. Buf!! No portem canya per xapar la primera assegurança i volem conservar la nostra integritat física. De sobte un núvol tapa el cel i es posa a ploure intensament. Apa! Ja tenim excusa per no fer les vies i tornar quan anem una miqueta sobrats de grau. Què covards! Jaja!

Formes capritxoses a les vies del Recingle del Tití

Ens hem quedat amb ganes d’escalar alguna via més i com veiem que els núvols dominen ara el cel decidim visitar una rara avis de Siurana, l’escalada en arenisca.
El Recigle del Tití és l’única zona d’arenisca de Siurana on trobem vies equipades (al menys si fem cas de les ressenyes publicades). No hi han gaires vies per escalar però per la gent curiosa i amb ganes fugir per una estona de les cingleres calcàries us ho recomano. Només tres vies dins de les nostres possibilitats. Comencem pels dos cinquens, El coyote V i El rovelló fredolic V+, i quan ja li hem agafat el punt a l’arenisca li toca el torn a Piolin 6a+. Una via molt maca amb dos passos realment estressants que aconseguim encadenar al primer pegue tots dos. Aquestes tres vies ens deixen molt bon sabor de boca i posen fi a la llarga i moguda jornada.
En resum, tres sectors visitats, projectes pendents i descobriment de noves vies. No està gens malament.
Birra de rigor a Cornudella i cap a la jungla d’asfalt.

Misteriós dibuix al peu de la via L'artista desconegut 6c+/7a (Recingle del Tití)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada