dilluns, 16 d’agost del 2010

Escalada al Montsant. Cabacés

Segona part del cap de setmana pel Montsant. Deixem enrera la concorreguda escola de Margalef i provem per primer cop l’escalada esportiva a Cabacés.
Seguint la tònica del cap de setmana, i de tot l’estiu per extensió, dissabte a la tarda busquem ombra a algun dels sectors de Cabacés. Serà el primer cop que fem esportiva en aquesta escola. Dues visites anteriors ens haviem portat a aquest racó del Priorat per fer senderisme i bloc.

Forats sobre conglomerat ataronjat

Escollim la zona dels Solans on l’orientació est farà que trobem ombra a partir de les tres del migdia més o menys. Després d’una aproximació d’uns vint minuts des del mateix poble ens plantem a peus del Racó Pervers, just davant de les vies Trumfo i bejoca V i Mabrumu V.
A l’esquerra d’aquest sector trobem Can Pistraus, amb un bon grapat de vies d’iniciació i a la dreta els sectors Rat del Bosc i Can Adefecio, amb predomini del sisè i setè grau.
Peus de via molt cómodes, vies entre els quinze i vint metres, roca esquitxada de centenars de forats i bolus romos, i soledat quasi segura. Algú dona més?

Peus de via sota bosc

Comencem amb Trumfo i bejoca V. Divertida i amb tants forats que no saps amb quins quedar-te. Bones sensacions en la primera presa de contacte amb la roca cabacerola. Seguim amb Riure’m de tu és estimar-te V+, una via on cal posar-s’hi bé. Ara li toca a Contralluna 6a. Placa vertical amb cantos generosos amb una entrada un xic explosiva. Molt maca! Totes tres a vista i toca reposar. Les escalades del matí passen factura i jo decideixo que aquí s’ha acabat la jornada per mi. El Roger es mira Esperançó 6b+ i decideix provar-la. Aconsegueix muntar la via parant uns quants cops i diu que la troba durilla. En un segon pegue en top rope surt millor però costa de lligar tots els moviments. Un altre projecte…

Forats per donar i per vendre

Disfrutem de les vistes que hi han des del sector comentant la jugada i tornada cap al poble. Al refugi ens espera un sopar king size per recuperar forces.
Les ressenyes de tots els sectors les podeu trobar al llibre de piades del refugi. Hi han un bon grapat de vies noves des de que es va publicar la guia del Montsant! I si voleu més dades sobre la zona visiteu el blog Kbacés free, on també trobareu l’article especial que va sortir al Desnivel nº 279.
Cabacés... un oasi per l’escalada. I que duri!

Cabacés des del Racó Pervers

2 comentaris:

  1. A mi també em va deixar molt bon sabor de boca Cabaçés. L'esperançó també em va deixar tocat però em vaig poder endur algun 6a i 6a+ d'allà mateix a vista :)
    Quin lloc més xulo!

    ResponElimina
  2. Bones vies al Racó Pervers. A veure si en la propera visita podem apuntar unes quantes més a la llibreta!

    ResponElimina