divendres, 29 d’abril del 2011

Siurana. De Ca l'Orro a Can A prop

Això explica la guia de Siurana sobre Ca l’Orro: “Bon sector. Vies en un mur vertical o desplomat. Roca de la franja superior. Peu de via cómode, però per circular d’un grup de vies a l’altre s’ha de passar per alguna vira estreta. Ombra a la tarda”.
Podriem afegir… Un sector perfecte si ens movem en el sisè grau, vies de fins a vint metres (excepte dues que freguen els trenta), aproximació curta però on caldrà parar compte en les desgrimpades i roca excel.lent (i adherent!). A partir de mitjans de primavera millor visitar el sector a la tarda, el sol escalfa la paret des de bon matí.
Només havia estat una ocasió en aquest sector. Aquell dia escapàvem rebotats de Can Marges perquè estava massificat. A Ca l’Orro vam trobar la calma. Vam fer les vies més fàcils (decotades per la nova guia).
Anem amb el temps just que s’ha de plegar passat al migdia. Després de descartar altres sectors el David i jo coincidim en anar a fer el calorro.
Escalfem amb Kantego 5+ (abans 6a). La via es fa curta. Estètic i afilat esperó amb un petit desplom al final. Canto omnipresent. Trobo que la decotació és correcta. Atenció! Les reunions de les quatre vies d'aquest tram de paret són molt precàries. Extremar la precaució al despenjar-se i abandonar maillon si és necessari.
Ens haviem mirat El trio calavera 6b però la deixarem per una altra ocasió (aquesta està a l’ombra tot el dia).

David a Kantego 5+

A la part dreta del sector -just per on arribes fent l’aproximació- trobarem un llaminer conjunt de set sisens. La més fàcil, El belluguet 6a, és una via divertida que ens farà ballar buscant sempre la millor col.locació per no apretar més del compte i tenir fe en més d’un moviment. Molt completa.
Pugem de grau i el David prova ¡Que se sienten, coño! 6b. Entrada rebotona a bloc que desespera. Jo ni tan sols la provo. Millor li donem una oportunitat a Estigues quiet 6b. Aquesta es deixa fer amb més d’una tibada i quan ja et penses que tens el rotpunkt al sac et trobes amb la sorpresa. Com fer el pas per xapar la R? Al segon pegue vaig trobar un bon métode, tela!
Avui ja no ens queixem de la pluja sinó de com crema el sol. Mai estem contents amb això del clima… I el temps passa volant. Decidim deixar feina pendent aquí, així hi ha excusa per tornar aviat. Farem l’última via a Can A Prop.

Dues per la propera...

Els aparcaments a la zona de l’Olla-El Pati-Esperó Primavera estan a tope, i és dimecres! Per sort trobem lloc just on volem escalar. Quasi es pot assegurar des del cotxe, a lo “dominguero”.
Des de baix la roca d’Hospitalet 6b es veu espectacular. Molt compacta i de tonalitats taronges. Quan ens posem no canvia aquesta percepció però les preses són ultramegasuper petites. Minúscules regletes i nyapes, una darrera de l’altra. El David la lluita però arriba un punt que va tan estressat que decideix abandonar. Veient el panorama, i que no podem encantar-nos, jo tiro en top-rope fins al punt on ell s’ha despenjat. Escalada molt tècnica, fina i de peus. La trobo dura pel grau però és el que hi ha. La part més complicada està al principi, després és tenir paciènica i anar fent. La reunió són dos “cáncamos” i és farragós passar la corda en doble. Vaig deixar un maillon que espero que es quedi allà. Un altre projecte, i em motiva especialment tant pel tipus d’escalada com per l’estrés que s’ha de superar. Salvant les distàncies, m’ha recordat a un vídeo que vaig veure fa poc on Talo Martín firmava la segona ascensió de la via Art-herencia 8b/+ a la Pedriza. Una autèntica dansa vertical. Aquí el teniu…

2 comentaris:

  1. Aupa Ivan, bona piada i molt bona sortida, tornarem al Calorro a fer els deures, m'agradat molt el sector i es interesant la proximitat amb Can Parasit i Can Marges on tambe tenim deures, uffff company massa feina tenim a Siurana, je,je,je

    Despres de parlar amb tu de Artherencia i Talo, quan he arribat a casa a fer la petita festa d'aniversari, un dels regals es un poster del Talo fent Artherencia, ja,ja,ja quina casualitat no ?

    Salut bou

    ResponElimina
  2. La llista és llarga a Siurana... Amb paciència anirem tatxant projectes.
    Osti! Quina casualitat lo del póster!!! :O

    ResponElimina