dimarts, 22 de febrer del 2011

Escapada al Clot d'en Goda (La Riba)

No comptava amb escalar fins demà dimecres però l’Oriol té el matí lliure i em proposa anar a fer una mica de boulder al Clot d’en Goda (La Riba). A mi em costa dir que no quan es presenta una oportunitat per anar a escalar o sigui que…
Feia temps que no veniem i només arribar ens adonem de que han desbrossat més la zona. Just abans d’arribar al bloc La Placa, a mà dreta han realitzat un dura feina de neteja i han quedat a la vista dos blocs que es veuen des del mateix camí. Al bloc de la part superior ens trobem penjat a l’Antonio Rey, principal impulsor de la zona, acabant d’arrencar les poques herbes que queden a la roca. Té bona pinta.
Ens estem una estona parlant amb ell abans de començar a apretar. Ens explica una mica com està evolucionant la zona i ens comenta que s’han obert un munt de problemes nous. Aprofito per agraïr des d’aquí la gran tasca que està realitzant, una feina titànica!

Netejant

Nou bloc a l'inici del Clot d'en Goda

Ja que estem al costat comencem amb La Placa i el problema Nyec 6a+. Abans estava graduada en 6a però l’Antonio ens diu que s’ha trencat una presa clau i que ha augmentat la dificultat sensiblement. Tant a l’Oriol com a mi ens surt al segon intent. L’alçada del bloc és considerable i es destrepa per un lateral amb l’ajuda d’una corda fixa.
De camí cap al Totxo del Boig fem una parada a El Trapezi on hi ha un problema fàcil però alt (a una escola d’escalada esportiva potser tindria un parell de parabolts). L’Oriol ja el té encadenat. A mi em fa gràcia fer-lo per l’alçada que té. Canto a dojo però millor no caure.
Ara sí, cap al Totxo del Boig. En aquest bloc ens passarem la majoria del matí. L’Oriol té un compte pendent amb Bravo 40 6c, i m’enganya per provar-lo també. No sé dir que no… Els moviments són molt guapos. Monodits, equilibri, regletes i anar a caçar el canto bo per sortir. Anem treient tots els moviments després d’uns quants intents però l’últim pas és llarg i el dinàmic no és fàcil. L’Oriol ha pillat el canto de sortida en un pegue però se li ha obert la mà en l’últim moment. Argh! Per ben poc! Jo em quedo a centímetres de tocar l’última presa. Com ens ha picat el problema. Està madur per una propera tentativa.

Tsunami a El Trapezi foto: Oriol Llorens

Bravo 40 6c foto: Oriol Llorens

Tenim els dits roent i mentres descansem ens dediquem a descobrir nous blocs que s’han netejat per la zona de Els Pins Alts.
Acabem la sessió al Totxo Radikal fent Me la pude 5+. Provem fent l’entrada sit start però la força ja no ens acompanya. De peu surt bé. Una línea maca.
Quan ja ens donàvem per vençuts ens crida l’atenció Le crunch 6a sit start a La Tanca, però queda en projecte.
No ens hem emportat molts blocs però hem tibat més del que ens pensàvem, sobretot a Bravo 40. Bon entrenament de força i bloquejos, i que ens permet no perdre el ritme per les properes sortides. Seguim motivats!


Mapa actualitzat font: Ripabloc 2011

5 comentaris:

  1. Gratificant jornada!

    Un lloc inserible i paradisíac per gaudir del bloc i la natura, totalment recomanat!

    Per cert bous, ja esteu preparats pel proper 30 de Maig? RipaBloc 2011.
    Espero ens hi puguem trobar!

    Salut cabrons!

    ResponElimina
  2. Encara em couen els dits Oriol!!
    Fitxarem al Ripabloc, però ull que és el dia 30 d'abril! ;)

    ResponElimina
  3. ja,ja,ja encara fareu dos Ripabloc, algun dia hem teniu que portar al Clot, te molt bona pinta.

    A Tibar-li !!!

    ResponElimina
  4. Ivan dissabte anem els Recauxutats a Santllors amb en PGB,Vindreu?

    ResponElimina
  5. Ei Dani! El dissabte la idea és escalar per aquí a prop però no ho descarto. Ho parlo amb els companys a veure què hi diuen.

    Txupi, segur que el Clot t'agradarà i hi han blocs molt guapos!

    ResponElimina