diumenge, 14 d’abril del 2013

Escalada al Barranc del Tortó (Capçanes)

El Barranc del Tortó és una zona de sobres coneguda per excursionistes i barranquistes. Múltiples senders i el descens d’un barranc sec eren fins fa poc els grans atractius d’aquest meravellós indret de la Serra de Llaberia. Haurem de sumar un de nou: l’escalada esportiva. Aquesta franja calcària ja era coneguda pels escaladors locals des de fa temps però segurament serà la publicació de les ressenyes al Vèrtex del gener-febrer (num. 246) el que li donarà empenta i popularitat. La paret fa uns 200m de llargada i uns 50m d’alçada i actulament compta amb 49 vies equipades. (Atenció! A l’article del Vèrtex no surt ressenyada una via equipada just a la dreta de Rústica 6c. És un nou 7a+).


El mur principal és simplement espectacular. Si ens poguessim teletransportar en el temps-espai i de sobte apareguessis aquí més d’un pensaria que ha anat a parar a algun popular sector de Kalymnos. Grans i amenaçants degotalls dominen la paret i regalen vies des del 7b+ fins a 8a+. A la part dreta la dificultat no baixa molt però ja trobem una varietat de graus més ampla. La via més fàcil és el primer llarg de la via Tal com sona 6b+. Al final de la part dreta estan les quatre vies més assequibles. Dos 6a+, un 6a i un 6b. Quartet ideal per escalfar o per un bon matí si ens movem en aquesta dificultat. Quan tingueu encadenades aquestes ja sabeu... A apretar de valent!

 

L’orientació de la paret és oest i el sol comença a entrar a partir de les 12h i hi toca de ple cap a les 14h. Ideal per escalar al matí amb temps calurós. Això sí, si bufa el vent millor que no us hi apropeu. Hi toca de  ple!


El punt de partida per arribar al sector és el poble de Capçanes. No deixeu de saludar al Carrasclet, feu una parada obligada al Celler i passeu pel casal a fer el beure post escalada i consultar les ressenyes més actualitzades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada