dimarts, 22 de desembre del 2009

Els millors vídeos d'escalada del 2009

Cada any quan arriben aquestes dates apareixen muntanyes de llistes que intenten recopilar el millor de l’any. Llistes dels millors discos, les millors pel.lícules, els millors llibres, etc… Aquest exercici compilador sempre compta amb un alt grau de subjectivitat i clar, les polèmiques estan servides: que si aquest disc és boníssim i no surt per enlloc, que si aquest llibre és infumable i l’han posat entre els tres millors, etc … Mai plou al gust de tots!

Nosaltres no volem sentar càtedra, ni crear tendència, faltaria més! Només proposem una petita llista de vídeos d’escalada d’entre tots els que hem vist en aquest 2009. Deixem fora trailers i pel.lícules i ens centrem en clips/curtmetratges.

Aquests són els cinc escollits:


5. A bad day of Adam Ondra per Bernartwood


4. Kevin Jorgeson, Matt Segal & Alex Honnold send big on British grit per Black Diamond Equipment


3. La Comarca Night Club per Bowlder Films


2. Infinity Lane - Petzl Roctrip 09 per Petzl Crew


i en el número u...


1. Obsession per Chris Doyle




Per què 'Obsession'? Doncs perquè ens explica un somni, un desig, una obsessió ... per encadenar una via. I a sobre aquesta via és una llegenda: Action Directe -sobren els comentaris-. Perquè aquesta obsessió es pot extrapolar a qualsevol escalador, quan no para de pensar en un projecte i sap que no dormirà tranquil fins que no l'encadeni. No importa el grau ni fama de la via, només la il.lusió, la realització, la felicitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada