dimarts, 3 de gener del 2012

Àger. Barranc dels Grillons

Últimament tothom em parlava del Barranc dels Grillons. En un parell de setmanes em van nomenar el lloc tres o quatre amics escaladors. No podia passar ni un dia més sense conèixer aquesta escolta esportiva d’Àger.
Jo feia temps que tenia les ressenyes a punt però no hi havia manera d’anar-hi. Molta roca i poc temps!
A finals de desembre va arribar el moment… Vaig coincidir amb el Marc i el Roger que ja portàven un parell de dies escalant pels voltants i un dilluns fred de cel ras ens plantàvem allà. Mai em deixarà de sorprendre la inversió tèrmica. A Lleida la temperatura no va passar en tot el dia dels 4º mentres que a Àger al migdia rondava els 10º. De luxe!
Al sector destaca claramanet un mur central amb vies d’un sol llarg de fins a 40m que deixarem per una altra visita. No tenim clar que totes tinguin reunió intermitja i la corda que portem és de 70m. La té Apadrina un banquero 6c?

La paret des de l'aparcament

Optem per la part dreta de la paret i allà fem tres vies. Inyección de liquidez L1+L2 6b, que fins a la primera R és 6a però amb cinc metres més puja a 6b. Passos tensos d’equilibri sobre romos et porten fins a la segona cadena.
Muchachada Nui 6b+ comença amb una secció física on cal treballar bé els peus per no petar-se abans de temps. A la segona part de la via ens espera un diedre tènic molt fanàtic. Una línea completa i exigent. Et quedes ben a gust quan xapes la R. Surt a vista però apurant al màxim!
Quan l’àcid làctic torna a nivells normals li donem a Papada 6b+. A mi se’m ressisteixen els tres primers parabolts però finalment desxifro la seqüencia correcta i puc seguir amunt. Cantos laterals i plans per arribar a un tram de placa tombada, roca punxosa i presa petita. Divertit. La traca pel final. Aèrea bavaressa que ens portarà fins a unes bones bústies per finiquitar trenta-tres metres d’escalada. La millor del trio sens dubte.

Marc a Muchachada Nui 6b+

Després d’aquesta apretada no estic per gaire verticalitat més i la tarda se’ns tira a sobre, però apurem una mica més i el Roger fa Antiparabolitis 6a+ just a la part contrària de la paret. Les vies que es concentren allà no pinten gens malament.
Ho tinc claríssm. Aquí s’ha de tornar ja mateix. El sisè grau predomina al sector i sembla que cap via desmereix.

Final de la jornada

Si porteu la guia Lleida Climbs podeu ampliar informació i vies del sector consultant el blog La Noche del Loro (on ja s’havien publicat els croquis anteriorment). Allà trobareu una actualització de quatre vies equipades just a l’esquerra del mur principal, les del Triangle (també a Lleida Climbs) i les d’una via llarga semiequipada. Més metres!!

6 comentaris:

  1. Anem fent Recauxutats... Aquest sector és boníssim! Hi ha moltíssima feina per fer!

    ResponElimina
  2. Bon any company!
    Respecte l'Apadrina un banquero, no sé si té R intermitja o no, però jo la vaig fer amb corda de 70 i cap problema, per tant o tenia una anella abans d'arribar a baix (moltes vies dels sector la tenen) o s'arribava amb corda de 70. La via la recordo boníssima!

    ResponElimina
  3. Gràcies per l'apunt Pietro! El proper dia l'haurem de provar. Aquella placa central demana a crits ser escalada!!

    ResponElimina
  4. I tant! Estic impacient per tornar. I content perquè finalment ens coneixerem!!

    ResponElimina