divendres, 14 de maig del 2010

A peu de platja. Escalar a Salou?

Ja feia temps que ens havien parlat d’unes misterioses xapes que respiraven salitre a peu de platja. I a sobre al costat de casa mateix! A finals del passat estiu vam fer una visita per reconèixer el terreny… El lloc: Cala Penya Tallada, a Salou.

És una de les cales que es concentren a la zona de Cap Salou. La singular muralla separa la petita cala de la Cala dels Marbres. Una paret d’uns seixanta o setanta centímetres de gruix, dotze metres d’alçada i uns vint-i-cinc metres de llargada que entra des de terra fins a mar.


La paret (amb tot el sol de cara!)


Realment, les vies d’escalada es troben a la part que dona a la Cala dels Marbres. Hi han unes sis vies, algunes surten des de la sorra mateix i d’altres des de l’aigua. No tenim ni idea de qui les ha equipat, quant temps fa que hi són, ni de la dificultat. Tot un misteri!

La roca a simple vista sembla que hagi de caure a trossos però en general és prou bona. Mirant les línies des de la sorra dona la sensació que falta alguna xapa. Dos seguros en dotze metres… Això sí, tota la paret està fissurada i la possibilitat de posar friends o tascons és factible.

Des d’aquella visita no hem tornat a passar per allà. Aquell dia portàvem tot el material per si podiem provar alguna via però com que no anem sobrats de grau no ens voliem embarcar en possibles marrons. A més, les reunions són bastant precaries (veure fotos) i no donen confiança com per a muntar un top-rope (malgrat poder accedir a totes les vies des de la part de dalt).



Reunions (I)

Reunions (II)

Reunions (III)

Aprofitant aquest espai virtual, si per casualitat l’equipador d’aquesta zona ens llegeix o algú altre té més informació ho agrairiem. Simple curiositat.

I per allargar una mica més la parrafada i completar la informació d’aquesta rara avis de la Costa Daurada… A la cala de l’altra banda de la paret es pot completar un dia de sol i platja amb una miqueta de boulder. Surten travessies amb canto generós i potser surt algun altre problema més dur.


Andreu deixant-se la pell

Unes platges més cap a l’esquerra d’aquesta, concretament a Cala Crancs, també podrem combinar la jornada de platja amb el psicobloc. Al petit penya-segat de la part esquerra de la cala surten un parell de vies fàcils per xalar una mica. Canto que punxa, forats i fins i tot una mica de desplom. Ull amb les cames que es pot acabar amb bones rascades.

Es nota que hi han ganes de que surti el sol no?


Cala Crancs

5 comentaris:

  1. yeah! la roca sembla molt trencadissa no? jajajaja! esta be saber-ho, x si t'aburreixes a la platja! :)

    ResponElimina
  2. el lloc no mereix una visita de propi però si et ve de gust anar a la platja escollir aquesta cala és una bona opció! jeje! i a més lluny de la massificació d'altres platges salouenques.
    la roca no és molt bona però suficient per fer una mica el bou.

    ResponElimina
  3. Este verano estuve en esta pared, cala dels Marbres, pero no me percate... volveré, ya que vivo en Cambrils. Gracias por la reseña

    ResponElimina
  4. Genial, gracias por la info, soy nuevo en el área y al fin encuentro alguien que me dé una buena pista. Al fin roca

    ResponElimina