dijous, 20 de maig del 2010

Pratdip. Paret dels "rappels"

Sessió de tarda amb el Marc. Decidim visitar un petit sector a Pratdip que es diu Paret dels “rappels”. Ja feia temps que tenia una ressenya de la zona i tocava treure-li la pols. A banda d’aquesta ressenya poca cosa més trobarem buscant per la xarxa. O sigui que aquí teniu una mica de informació actualitzada!

Per arribar al sector agafarem una pista asfaltada que surt pocs metres després de passar Pratdip venint des de Mont-Roig. Seguim la pista i agafarem el primer desviament a la dreta (aquí l’asfalt canvia de color) i seguirem fins trobar una cruïlla amb un pal indicador. Aquí podem aparcar el cotxe sense obstaculitzar el camí. Des d’aquí fins a la paret hi han uns 5 minuts caminant. Les vies estan a peu de pista mateix.


Només cal seguir el camí...

La ressenya que trobem a la xarxa està completament desfasada (desconec si hi ha alguna actualització).

Les vies que es marquen al sector A dedueixo que són clean però la paret està plena de vegetació o sigui que millor oblidar-se.

Les vies del sector B són les que hem fet nosaltres. A tota la part baixa de la paret trobem restes de pedres sikades (no comment). Com que algunes pedres han saltat el grau de les vies creiem que ha canviat sensiblement.


Sika, sika, sika...

De les cinc vies que hi han hem pogut encadenar tres. Ens han semblat: la nº 1 IV+, la nº 3 V+/6a i la nº 4 6a. La nº 2 deu sortir també 6a i la nº 5 ¿?. La dificultat es concentra a les dues primeres xapes excepte a la via la nº 1. La nº 5 és la més dura amb diferència. Quan es supera el tram herbós a la meitat de la paret el grau cau en picat i no passa en cap moment de IV+/V.

L’equipament és bo i les reunions tenen mosquetó (en perfectes condicions) per despenjar-se.

D’aquestes cinc la millor sens dubte és la nº 4. Té una secció amb quatre passos de bidits molt guapa! Llàstima que no es vegi bé el nom de la via a les ressenyes…

Respecte als altres dos sectors, C i D, inicialment les vies estaven clean però es van equipar posteriorment (nº 3 a 8 a la ressenya). Totes segueixen línies de fissures. El proper dia que hi anem les provarem.


Vista general del sector B

Ara que arriba la calor la millor hora per escalar aquí és a partir de les 16/16.30h que és quan comença a entrar l’ombra a la paret.

Sector recomanat per escaladors de localitats properes per dies en que fa mandra fer kilómetres i que tinguin un grau entre V i 6a+. Les vies no són espectaculars però donen per una tarda tranquila d’escalada.


Vista general dels sectors C i D

4 comentaris:

  1. Hi. Muy local, pero info interesante

    ResponElimina
  2. Hola Fernando! Espero poder volver pronto y ampliar información sobre el resto de vías. Y sí! Muy local! Sólo para "vecinos" de la zona o si estás de paso por algún motivo... ;)

    ResponElimina
  3. Eps, em sona que hi ha unes cingleres amb vies de 7è i 8è grau per Pratdip... en sabeu algo?

    ResponElimina
  4. Em sembla que abans d'arribar a Pratdip hi ha algun tram de paret equipat o una agulla però no sé exactament on és. També hi ha una altra zona direcció Llaveria que surt al llibre dels Ports del Luichy.

    ResponElimina