dilluns, 10 de maig del 2010

Climbing in the rain. El Duc i El Cremat (Arbolí)

On s’ha d’anar a encendre una espelma per a que faci sol dos dies seguits i no plogui cada cop que surts a escalar? Les dues últimes sortides han acabat passades per aigua. Ja tinc la sensació d’escalar a Escòcia més que a terres mediterrànies. I els guiris que venen a passar quinze dies a les famoses escoles de Siurana i Margalef? Deuen estar fregits de tanta boira, humitat i pluja. Al final s’escaparan tots cap a Kalymnos i Antalya en busca del sol que aquí sembla que ens hagi abandonat…


Material en repòs

Prou de divagar i anem al tema! Dues visites a Arbolí per escalar suau, sense forçar el grau i així poder recuperar el to muscular a poc a poc. La primera a El Duc per escalar alguna de les vies noves que hi han al sector. Surt a vista una nova via cotada de V+/6a sense nom. Uns vint metres per gaudir de l’escalada amb un curt tram final en bavaresa abans d’arribar a la reunió. Jo la deixaria en V+ o 6a per escaladors baixets, que hi han un parell de passos d’estirar-se bé. També surt a vista Entre pitus i flautes 6a. Una via que ja comença a estar sobadeta però que es deixa fer. Vint i pocs metres on cal posar-se bé en algun pas cardíac abans de xapar. Ens mirem un nou 6a que es diu Capitan Memo i que està just a la dreta de Kiff mi kiwi 8a. Un maillon penja de la tercera xapa i es tira enrera. La via tira per una xemenèia/diedre una mica especial i no acabem de desxifrar com atacar-la. M’agradaria veure-li escalar a algú... Projecte doncs per propera visita, igual que la clàssica Mari-line 6a+ que ja hi han ganes de provar. Una estona després la pluja ens enganxa a El Cremat provant Anorèxia 6a. A córrer per no acabar xops i recollir el material ben ràpid!


Oriol intentant a vista Marfantes 6a+

Ahir tornada a El Cremat sense gaire èxit. Un altre cop un dia gris que acaba amb pluja i no hi ha manera d’encadenar res. Al loro amb les vies que hi han al final del sector que tenen una roca especial en els dos primers metres de paret, més o menys, i de tant es trenca algun canto. Ahir mateix em vaig quedar amb un bon tros de roca a la mà sense arribar a caure però després, a la mateixa via, va saltar una presa de peu que sí que em va fer volar.

Ara demanar als deus de la pluja que no plogui en la propera sortida i poder apuntar alguna nova via a la llibreta.

Roger a Entre pitus i flautes 6a

7 comentaris:

  1. Ponle otra vela de mi parte, que anda que no está pesada ni nada la lluvia.

    Salut

    ResponElimina
  2. Bons Sectors! la Mari-Line crec que no es 6a+ ni de coña (mes dura) te un passet a dalt de tot que deunido... jajaja! pero bona bona! A seguir escalan que els encadenes no tardaran en arribar! ;)

    Salut!

    ResponElimina
  3. elliotnnes: jaja! ya veo que estamos todos igual!

    marc: hi han ganes de provar la Mari-line. tindrem en compte aquest pas! per cert, he vist al teu perfil a 8a.nu que vas encadenar un 7c+ a Rodellar. a veure quan penges la piada al blog! enhorabona!

    ResponElimina
  4. Si!!!! 3 dies 5 pegues! de luxe la veritat, Rodellar es brutal, i tampoc està tan lluny! havere si ens trobem un dia per la Roca fen corda! o be a la Mussara Blokan!

    Salut, ara penjo la piada! Gracies krak!

    ResponElimina
  5. Buen sector el Duc, nosotros estubimos hace poco y nos gusto mucho, yo tambien me quede con las ganas de la Mari-line, que tiene muy buena pinta y durilla creo yo, la pitus i flautes tambien la saque a vista pero te hacen sufrir esos cantillos sobaos. Donde queda exactamente la via nueva de V+-6a para mi pues soy bajito 6a.
    Aun tuviste suerte con el tiempo, nosotros escapamos por los pelos en Subirats.
    Por cierto como esta el sector El Cremat para ir con niños ?

    Salut

    Txupi

    ResponElimina
  6. hola kd cirk!la nueva via queda justo a la izquierda de "Truita en suc".
    En El Cremat está bien la primera parte del sector para estar con niños (y aproximación casi nula desde el coche). A partir de los dos V+ el terreno es más abrupto.

    ResponElimina
  7. Eo, Mutxas gracias por la info, se agradece.

    Salut

    Txupi
    Skalatopi.blogspot.com

    ResponElimina