dissabte, 23 d’abril del 2011

Pratdip. Ressenya Paret dels "rappels"

La Paret dels “rappels” és una petita escola d’interès local situada a prop de Pratdip. Fa quasi un any hi vaig estar per primera vegada. Aquell dia només vaig provar alguna de les vies de la part esquerra. Aquestes són completament prescindibles. Predominen les preses sikades i els picats, i la dificultat es concentra bàsicament en els primers metres. Podriem salvar la primera i la quarta via (lletra ‘a’ i ‘d’ a la ressenya) . Existeix una antiga ressenya del sector on s’inclouen aquestes i les clean de la part dreta. Posteriorment es van deixar totes les vies equipades amb parabolts (excepte la num. 12 a la ressenya).
Actualment s’estan equipant nous itineraris i he pensat que seria interessant fer una ressenya actualitzada per posar ordre.
He dividit la paret en 5 zones, d’esquerra a dreta. A la zona 1 les vies s’identifiquen amb lletres i a partir de la zona 2 -on comencen les vies bones- s’identifiquen amb números. Els graus són orientatius. Esperem els vostres comentaris per consolidar les graduacions.


Zona 1
Zona 2 i 3
Zona 4 i 5

Llistat de vies:

Zona 1 (sika i picats)

a. 5
b. 6a
c. 6a
d. 5+/6a?
e. 5+/6a?
f. variant e ?

Zona 2

1. Onofre 6a
2. 6a/+
3. 6a+/b
4. Octubre 6a (diedre)

Zona 3

5. 6c+/7a
6. 6a
7. 6a
8. 5 (sense R)

Zona 4

9. 6c/+
10. 6c
11. 6a
12. 5+ (clean. diedre. friends i tascons. sense R)

Zona 5

13. 6a+/b
14. 6a

Aproximació:
Per arribar al sector agafarem una pista asfaltada que surt pocs metres després de passar Pratdip venint des de Mont-Roig. Seguim la pista i agafarem el primer desviament a la dreta (aquí l’asfalt canvia de color) i seguirem fins trobar una cruïlla amb un pal indicador. Aquí ja podem aparcar el cotxe sense obstaculitzar el camí. Des d’aquí fins a la paret hi han uns 5 minuts caminant. Les vies estan a peu de pista mateix.
També és possible arribar per una pista que surt des de la carretera que va a Pratip-Hospitalet-Móra (venint des de Mont-Roig).

Equipament: Totes les vies estan equipades amb parabolts. Reunions amb argolla o mosquetó. Per la via num. 12 caldran friends i tascons (no té reunió). Cap via supera els 25m.

Orientació: Sol al matí i ombra a partir de les 16/16.30h.

5 comentaris:

  1. Salut Ivan , veig que t'has ficat a la feina, a veure si la gent va repetint les vies noves de la dreta i va donant la seva opinió (prohibit criticar l'equipament jjeje!) ,algunes nomes les hem escalat dos persones i el grau és orientatiu.
    Per cert la b i la c surten de 6a + o - , peró no deixen de ser anecdòtiques (curtes , a bloc i sicats....ecccccssssss)

    ResponElimina
  2. Ei Alexis! S'ha d'aprofitar el mal temps per fer aquestes coses. ;)
    El proper dia que hi vaig provaré els dos 6c i l'última equipada a veure què tal.
    Actualitzo els graus amb la info que dones.
    Salut!

    ResponElimina
  3. Bona feina bou, gracies per la info. Deus estar-hi aborrit, fins i tot fas ressenyes, je,je,je...

    Ens veiem bou.

    ResponElimina
  4. Em sembla que jo tinc algunes ressenyes de pratdip, i penso que tu tb les tens... de totes maneres no hi ha cap local que sàpiga com està el tema?

    ResponElimina
  5. La ressenya que hi ha per la xarxa des de fa temps està completament desfasada.
    La info que he penjat aquí està contrastada amb l'equipador d'alguna de les vies.

    ResponElimina