dijous, 26 d’agost del 2010

Escalada televisada des d'Escòcia

(Actualització 28/dissabte 14.36h). Malauradament l'emissió en directe via web i a través del BBC iplayer només està disponible per residents a les illes britàniques.

Segur que molts de vosaltres ja estareu al cas d’aquesta interessant proposta televisiva però per si cas aquí teniu la informació que he anat recopilant aquests últims dies…

El proper dissabte 28 d’agost la cadena BBC Scotland retransmetrà en directe l’intent d’apertura d’una via al penyasegat de Sron Ulladale a Harris (Western Islands, Escòcia). La cordada que preten portar a terme aquesta gesta la formen Tim Emmett i Dave MacLeod, dos dels millors escaladors de les illes britàniques. Provablement liderarà la cordada Dave MacLeod, de sobres conegut per aquestes terres gràcies als encadenaments de vies com l’Espiadimonis 8c i Sin domesticar 8c+, ambdues a Margalef. Potser també haureu vist Echo Wall o E11, dues excel.lents pel.lícules on l’escocès porta l’escalada tradicional a una altra dimensió.

Dave MacLeod esclanant a St Kilda (foto extreta del seu blog)

La retransmissió començarà a les 13.30 pm i s’allargarà fins a les 19pm. Es podrà seguir pels canals BBC2 Scotland i Sky (i per BBC HD de 17 a 19pm). A menys que no busqueu un pub britànic i els convenceu per a que possin un d’aquests canals mentres us farteu de pints, la millor opció és seguir-ho en streaming pel web de la BBC o veure-ho (fins a set dies després) al BBC iplayer.
En aquests moments la previsó del temps no és gaire bona pel dia d’atac. Anuncien pluja i cels molt tapats per tota la jornada, però esperem que això no faci suspendre l’escalada, com ja va passar l’any 2007 amb el repte The Great Climb, produït també per la BBC.
Podeu trobar totes les notícies relatives al “gran dia” al blog del Dave MacLeod. El trailer el trobareu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada