dilluns, 30 d’agost del 2010

Margalef. Tour de force

Motivats pels projectes pendents un diumenge més ens plantem de bon matí a Margalef amb el Roger. Els objectius estan a dos sectors que s’han convertit en clàssics per nosaltres durant aquest mes d’agost: Chorreras i Sector Reggae. S’ha d’aprofitar que ara és “temporada baixa” en aquesta escola…
Primera parada al Sector Fosc per escalfar amb Bes calentan nen V+. Una de les vies que tothom es mira de camí a Chorreras però que quasi ningú escala. Perfecte per posar a punt els dits. El proper dia haurem de provar To tieso 6b+ que com el propi nom indica en la verticalitat està el secret de la via.

Xapant la reunió a la penombra del Sector Fosc

Segona parada. Sector Reggae –ombra fins al migdia- per fer No sé 6a+. Continuïtat, forats, algun aleje que et posa a to i… surt a vista! La cosa rutlla! Seguim…
Al totxo de la dreta en posem a Mazapan del Turkastán 6a+ però ens tomba l’última secció just abans de xapar la reunió. Una d’aquelles vies que no perdona fins a l’últim pas. Se’n va cap al bagul dels projectes.
Enfilem canal amunt i ens plantem a Chorreras. Ja hi han dues cordades escalant. Recordeu: mai escalareu sols en aquest sector a l’estiu!
Cadascú té el seus projectes aquí. El Roger posa les cintes a Mameluko 6c i quasi encadena en aquest pegue però s’escapa a l’últim moment. Dos o tres pegues més però es torna a resistir. Bé, alguna cosa ha de quedar pendent per tornar a aquesta curiosa paret no?

Les cintes esperen el seu torn

Jo tinc una espineta clavada des de que vaig provar Piernodoyuna 6b i vaig caure amb la reunió davant dels morros. Avui ha de ser el dia! Al tercer pegue surt bé l’entrada apretona a bloc i aguanto fins a la cadena. Així m’apunto el segon 6b al meu modest historial. Alguns diuen que és un 6b suau però a mi la maleïda entrada m’ha costat uns quants pegues.
Per acabar el nostre tour de force dominical busquem l’ombra de tarda a Can Torxa i ja no ens compliquem massa la vida. Fem Senyor esperó V+ i Follet Tortuga V+ per sumar metres escalats. Dues vies disfrutones en el seu grau però que comencen a estar sobades, com moltes de les vies d’aquest sector. L’aproximació nul.la des del cotxe i la qualitat de les línies és molt llaminera.
Mirant-nos les vies del sector ens criden l’atenció el trio Freekando 6b, El free pendó 6b+ i Brigada txocolata 6b+ (potser 6c com he vist en alguna ressenya?). Tenen una pinta espectacular. Avui ja no tenim forces per més però ja ronda pel cap la idea de provar-les. També exerceix un fort magnetisme la clàssica Chachi qui chapi 7a però encara ens queda una mica lluny.

En primer pla l'espectacular placa del Sector Reggae

Ha quedat prou apanyat el diumenge i em sembla que després de tres caps de setmana seguits a Margalef el proper dia que escalem canviarem el capritxós conglomerat per la roca calcàrea de Siurana, Arbolí o Mont-Ral. Sinó pillarem una bona borratxera de forats i romos!

Pont de roca minimalista

2 comentaris:

  1. Ets un freakie!
    Molt maco però molt Freak!

    T'estimem Iv.

    ResponElimina
  2. jaja! el fanatisme pot arribar a nivells insospitables... ;)

    ResponElimina