divendres, 10 de desembre del 2010

The Great Climb. Cinc hores d'escalada i sofà

Dos mesos després de la retransmissió en directe de The Great Climb a càrrec de BBC Scotland –al que ja vaig dedicar una entrada al blog- es publica en dvd la versió íntegra del programa.

No vaig dubtar en demanar una còpia tan bon punt es va posar a la venda. Tenia moltes ganes de veure el resultat d’una proposta televisiva inèdita fins al moment.

The Great Climb presenta l’espectacular i emocionant apertura d’una via d’escalada en estil tradicional, i en directe! El que podrem veure és l’escalada tal qual es va desenvolupar el dia que es va realitzar la retransmissió. No s’han editat les imatges i per tant es conserva l’espontaneïtat del moment, l’emoció.

No us explicaré cap moment en especial de l’escalada ja que perdria la gràcia. Seria com desvetllar els millors moments d’una pel.lícula. Només alguns detalls…

Els escaladors protagonistes, Dave Macleod i Tim Emmet, s’alternen els llargs, cadascun amb les seves dificultats. No hi ha cap llarg de tràmit, tots cinc tenen interès per si sols. Això fa que l’escalada no es faci avorrida en cap moment i gaudim de cada pas, de cada moviment, de cada emplaçament de tascons, cintes o friends.

Per sentir de forma més propera l’escalada podem desactivar els comentaris dels locutors i així només sentirem les converses que tenen els dos escaladors. Opció que recomano al cent per cent (sapigeu o no anglès).

El caràcter especial de l’escalada i la forma en que ens la mostren faran que puguin gaudir d’aquestes imatges des dels més fanàtics escaladors fins a qualsevol persona aliena a aquest món.

El resultat de tot plegat va ser l’apertura de la via The Usual Suspects E9 7a al penyasegat de Sron Ulladale a Harris (Western Islands, Escòcia).

La “pel.lícula” es presenta en un format de tres dvd, dividint l’escalada per llargs (cinc en total). D’aquesta forma podem veure tota l’ascensió de cop o partir-la si no estem disposats a passar-nos cinc hores seguides asseguts al sofà. S’inclouen a més dos extres: un petit reportatge dedicat a la lesió de turmell que va patir Dave Macleod uns dies abans (al vídeo el podeu veure entrenant lesionat) i el making off del programa.

Podeu comprar el dvd a través del web del mateix Dave Macleod al preu de 26€ (despeses d’enviament incloses). Us arribarà a casa en poc més d’una setmana. A més a més, li podeu demanar que us signi la vostra còpia.

Un regal perfecte per les properes festes.

1 comentari:

  1. Ieps Ivan!!

    X demà te'n tinc preparada una d'aquestes amb tasconets i friends si et ve de gust a Montserrat. Apa fins demà

    ResponElimina