dilluns, 29 de novembre del 2010

Nova guia de boulder: "Bloc. Muntanyes de Prades"

La setmana passada va sortir a la venda “Bloc. Muntanyes de Prades”, un nova guia de bloc que cobreix les zones d’Albarca, Arbolí, La Mussara, La Febró, i Siurana.
Consultant la guia queda clar que els autors i també aperturistes de molts dels problemes, Màrius Riera i Jordi Feliu, s’han fotut una currada impressionant!
El disseny de les ressenyes és senzill i funcional. Com que la majoria de blocs estan en franges de roca els croquis estan realitzats sobre dibuixos que representen les diferents parets. Acompanyen a les ressenyes nombroses fotografies que fan més fàcil identificar molts dels problemes. A més a més, a banda del grau del bloc es dona informació sobre com comença (p.ex. inici mà dreta al lateral). Així s’acabaran moltes discussions amb els companys en plan: “On poso la mà esquerra? Aquí o allà?” o “Si toques aquest canto és 6a i si no el toques és 6b”.
Com la pròpia guia indica la majoria de blocs són de roca calcària amb l’excepció dels de la zona d’Albarca que són de gres (arenisca).
Segur que amb la publicació d’aquesta guia es reactiven zones com Arbolí o Siurana, que mai han deixat de visitar els locals que practiquen bloc, però que desconeixen la majoria d’escaladors que venen d’altres llocs.
S’han deixat fora de la guia zones de bloc que les de la Lloera, Cogullons o la Riba, principalment per qüestions d’espai -indiquen els autors-.
La suma de tot el que apareix aquí ressenyat a zones com les de Mont-Roig, Clot d’en Goda (La Riba) o Cabacés, fa que ens trobem davant d’un camp de joc de dimensions gegantines.
Només en aquesta guia trobarem mil cinc-cents blocs que esperen els encadenaments dels més fanàtics.
Trobareu la guia a Goma II (Cornudella), Càmping de Siurana, Vivac (Reus) i a altres punts de venda habituals de la província.

6 comentaris:

  1. Doncs l'haurem d'apuntar a la llista de regals per aquestes dates... :D

    Sent jo totalment nou al bloc, crec que està molt bé el fet d'indicar com començar. Precisament vaig comprar la guia del Clot d'en Goda (on vaig estar el diumenge) i encara que està molt bé, amb fotos de cada pedra per localitzar cada problema, potser vaig trobar a faltar ja no l'inici concret, si no si s'ha de començar assegut o no.

    Tantes pedres i vies per pujar, i què curts els caps de setmana...

    ResponElimina
  2. Burutaaal! me l'he d'anar a compra ya! tinc unes ganes de tindre-la!

    Havere si algun dia anem a blocar! que encara esta pendent! :)

    ResponElimina
  3. pentacour: poc temps i molta roca! però no ens podem queixar que la tenim molt a prop de casa!

    marc: la guia és una autèntica "enciclopèdia" de la zona que ressenya. imprescindible. i ho tinc en compte, hem de quedar algun dia! ;)

    ResponElimina
  4. Ola,
    quien sabe a donde se puede mandar este guia?
    Gracias

    Gaby de ZeBloc.com
    zebloc[at]zebloc[dot]com

    ResponElimina
  5. hola Gaby,
    te envío un email privado con info. ;)

    ResponElimina
  6. Hola Ivan, Jo també estic buscant la guia de bloc i no la trobo per en lloc, saps on la podria aconseguir? moltes gracies

    ResponElimina