diumenge, 20 de febrer del 2011

Margalef. Can Torxa solitari

Dimecres passat va caure una altra jornada intersetmanal. Aquest cop som quatre fanàtics i podem escalar fluidament formant dues cordades. Óscar, David, Jose i servidor ens decidim per…
Can Torxa és un dels sectors mainstream de Margalef. Ho té tot per triomfar. Vies de bona qualitat, aproximació nul.la, peu de via cómode –encara que amb molta pols- i orientació ideal tant per l’hivern com per l’estiu, quan es pot escalar amb ombra més o menys a partir de les cinc de la tarda.
Predomina el sisè grau i compta amb dues de les vies de Margalef que registren més ascensions pels usuaris del web 8a.nu: Chachi qui chapi 7a i Freekandó 6b.

Primeres presses de Freekandó 6b

Comencem escalfant amb Calatrava 5+. Curta i prescindible, per col.leccionar. Havent fet ja tots els cinquens dels sector em quedo amb Senyor esperó. Escalada agraïda amb cert regust alpí.
Sembla mentida, tot el sector per nosaltres sols. Impensable en cap de setmana, quan quasi has d’agafar número per escalar aquí. Ho hem d’aprofitar! Ens instal.lem a la part dreta i comencem amb els objectius del dia.
Cau Freekandó 6b, en el meu cas al segon pegue després d’un primer que he fet per acabar d’escalfar. Vint metres dividits en dues seccions amb un bon repós intermig. Primer fissura física i després placa de forats amb un passet punyetero. Continuïtat pura i dura. Infla des del primer moviment i no es pot baixar la guàrdia fins que xapes la R. Es mereix la fama que té. De les millors vies que he escalat mai.

Roca psicodèlica a Escalagmita 6a+

Massa magnesi...

El free pendó 6b+ és similar però aquí la tècnica, unida a un punt de força a la primera part, és essencial per encadenar. Només se l’emporta el Jose. L’Óscar la lluita durant tot el dia però al final falla la pila. Jo no passo del quart parabolt –la veïna m’ha deixat fora de joc- però li veig possibilitats. Projecte.
Tots menys l’Óscar que ja la tenia també encadenem Escalgamita 6a+. Una via diferent. Fissura-diedre en diagonal sobre roca psicodèlica. Atenció al treure les cintes. Recomanable desmuntar-la en top-rope o destrepant (havent passat la corda per la R!).

A xapar la primera!

Jose provant Chachi qui chapi 7a

El premi al lolo del dia li donem al Jose que es baralla amb Brigada txocolata 6c i sobretot amb Chachi qui chapi 7a, i és que el bomber li tenia ganes. La veu dura però no impossible per un futur no gaire llunyà.
Acabarem el dia a Cingles del Molí. Cadascú amb els seus deures. Uns provant Piastic 6b -via curta i dura amb un xapatge molt tens- que no encadenem, i altres tatxant Doctor loco 6a+ i Segallosa 6a.
El cel fa estona que s’ha tapat i està canviant el temps, recollim. Toca reposar un parell de dies, no més que sinó ens oblidem de com escalar!

4 comentaris:

  1. Ya veo que vas sacando los posts con retraso, jaja, ahora me entenderás eh ;)

    La Chachi es dura, pero como dice mi lema Impossible is nothing" ;) y todo lo que tiene de dura lo tiene de guapa.

    Can Torxa mola mucho, lástima que algunas vías empiezan a estar algo sobadas, pero es lo que tiene un sector estrella como él, pero tenerlo para nosotros solos fue un lujazo.

    Salut bou, me voy a escalar ;)

    ResponElimina
  2. Ei Jose! Ya me voy poniendo al día! jeje!
    Dándole duro estoy seguro que sacarás la Chachi pronto. Can Torxa, volveremos!

    ResponElimina
  3. Ja,ja,ja,ja como gusta el mar de agujeros ehhh !!! Eske engancha.... ;ob
    Can Torxa espectacular, volveremos....
    Pero entre semana je,je,je

    Salut bous !!!

    ResponElimina