dimarts, 8 de febrer del 2011

Una dosi d'escalada urbana

Avui he sortit a córrer com tants altres dies. Ho faig dos o tres cops per setmana si és possible. Acostumo a fer deu kilómetres –a vegades apreto una mica més i arribo com a molt fins als quinze- i intento canviar habitualment de circuit per no avorrir-me. No porto música, tinc prou amb el so de les onades i brisa marina. Un privilegi poder córrer al costat del mar.
Ara li he agafat el punt a un nou circuit que em dona molt de joc, combinant trams de platja, asfalt, rampes, pujades i baixades d’escales, …
I que té això a veure amb l’escalada? Doncs que he descobert un racó en una part d’aquest circuit on podria sortir un petit rocódrom urbà sobre ciment. No he parat per fixar-me si realent és possible però faré un reconeixement sobre el terreny aviat.
De tornada a casa he començat a buscar vídeos d’escalada urbana per trobar una mica d’inspiració. Evidentment n’hi han moltíssism però em quedo amb tres.

El primer és una via de fissura que transcorre entre dues grans plaques de ciment. Està a un lloc anomenat la palestra de Cenard, a Buenos Aires. La via es diu Ceferino 5+.



El segon està localitzat a Montréal. Dos joves escaladors es barallen amb un petit mur en un problema de bloc molt original.

Escalade Urbaine Ahuntsic from B. Bro Production on Vimeo.

El tercer és d’un dels rocòdroms urbans més grans que hi han al món mundial: el pont de El Alamillo, a Sevilla.

2 comentaris:

  1. Buenas,

    por dónde está ubicada la pared?

    Alberto

    ResponElimina
  2. hola Alberto,
    la pared está por la zona del camino de ronda en Salou. hay varios sitios donde con un poco de imaginación salen algunos bloques.
    en la pared de cemento tendrían que ponerse presas.

    ResponElimina