dilluns, 4 d’octubre del 2010

Arbolí underground. El Riu i La Vall

Els dos últims dies d’escalada a Arbolí a banda de visitar sectors clàssics com Can Simiro, El Duc o El Cremat, vaig trepitjar per primer cop dos sectors poc freqüentats: El Riu i La Vall. A un hi vaig escalar, a l’altre només vaig mirar-me les vies.
El Riu és un sector que compta amb vint-i-quatre vies en total. Està dividit en dues parets i trobarem vies equipades i algunes clean pels amants de l’escalada tradicional. L’aproximació al sector es fa agafant inicialment el GR en direcció al Coll d’Alforja. Després haurem de desviar-nos segons anem a la zona d’amunt o avall. Només vam arribar fins a la zona d’amunt. Des d’allà la intenció era poder passar fins l’altra zona (segons les ressenyes s’hauria de poder) però sembla ser que la manca de pas ha fet que es tanqui el camí.

Líquens a peu de via

Arribar fins a la part superior del sector ja comporta una passejada una mica selvàtica. Les vies tenen una alçada mitja de vint metres i es veuen poc repetides. No hi havia ni una sola marca de magnesi. Es pot escalar a vista de veritat! La roca sembla ser bona i la dificultat comença en 6b. Malgrat no provar cap via, a simple vista algunes línies semblen tenir gran qualitat. Per exemple:
El club de la lucha 6b+ segueix un desafiant diedre que sembla garantir ”espectacle escalatori”.
Resta veure com són les vies de la zona inferior. Espero anar-hi aviat. Allà podrem escalar per sota del 6b encara que només siguin dues vies.

El Duc entre arbres des de La Vall

La Vall és un dels sector més joves d’Arbolí. Està molt a prop de El Duc i trobarem onze vies dividides on dos trams de paret. L’aproximació és cómode però si no hi va gaire gent a escalar la vegetació s’acabarà empassant el camí. Aquí entre el Roger i jo vam provar les quatre primeres vies. La més fàcil és La morfològica 6a. Una via de només quatre parabolts que s’ha d’escalar en bavaresa. Llàstima que no sigui més llarga… Comparteix reunió amb El monodit del melic 6c que com el seu propi nom insinua té un dels passos clau en un forat de mitja falange. La vam provar en top rope i després de primers però va poder amb nosaltres. Projecte a la llista.
Les altres dues vies són La gran diagonal 6a+ i L’home braç 6c+/7a, i concentren la major dificultat en les dues primeres xapes.
Un petit i curiós sector al que tornarem per intentar tancar projectes i descobrir les vies de la part dreta.

La morfològica 6a

Per acabar de destruir els músculs el diumenge també vam estar al Totxo Manu, una altra perla de l’Arbolí underground del que ja vaig penjar la batalleta corresponent.

Oriol al desplom del Totxo Manu

2 comentaris:

  1. Hola Ivan, ens vam apropar al Totxo Duc o Totxo Manu diumenge passat i vaig mirar-me les vies, te molt bona pinta encara que le vies son curtes, pero els desploms tenen molt bona pinta, la seguent visita a Arbolí espero anar-hi a tastarles.

    Salut

    ResponElimina
  2. Hola Txupi,
    Les vies són curtes però bones. És un sector perfecte per complementar amb un altre o per si sol si no hi han ganes de caminar o escalar molts metres. Els 6a del desplom són molt divertits i les de placa bones per practicar tècnia de peus i col.locació. Per mi és una petita joia.

    ResponElimina