dimecres, 30 de març del 2011

La Mussara. Espantaocells, Covallonga, Diedres i Del Mig

Quin mes de març més boig. No recordo gaires dies d’estabilitat meteoreològica al cent per cent. El diumenge no va ser una excepció.
A La Mussara el mestral bufava de valent a estones i quan estaves a paret per moments semblava que haguessis de sortir volant.
La intenció és fugir de la massificació. Sembla ser que Margalef estava saturadíssim i segur que els sectors populars a Siurana també estaven ben plens. Març i abril, dos mesos de temporada alta per l’escalada a la zona de Prades-Montsant.
Escollint La Mussara ja sabem el que ens trobarem. Grau apretat, old school, per curtir-se. Un cop o dos al mes hauriem d’escalar aquí obligatòriament. La qualitat de les vies és quasi sempre excepcional, només caldrà evitar les més sobades.
Aquest cop no piaré sobre les vies que vam fer. Em limitaré a donar una mica d’informació sobre vàries coses. Anem per sectors…

Per trobar l'Espantaocells

Espantaocells


A la via Espantaocells va haver un desprendiment ja fa un temps. Va caure una llastra gegant que hi havia arribant a la R1. La via va ser reequipada en aquell tram amb dos parabolts (la resta està amb químics) i no ha variat el grau, 6a.
La cosa canvia si volem seguir fins a la R2. Abans fins a dalt era 6b però al caure la llastra no ens podrem incorporar cómodament per caçar les primeres bústies. Ara cal fer uns passos molt tècnics i el grau deu quedar en 6b+/c. Opinió que ens dona l’Alexis, l’únic que encadena la via fins dalt. O sigui que ara tenim Espantaocells reloaded (L1+L2).
Just a l’esquerra de l’Espantaocells està Xell 5+. A mi em sembla un 6a com una casa però a La Mussara els cinquens són així. Oblidant-nos del grau és important tenir en compte que la reunió d’aquesta via està desequipada. Tenim dues opcions: o seguir fins a dalt i empalmar amb la via Sufre mamón 6b o despenjar-nos des d’on estava la R originalment i després recuperar el material de baixada si hem fet l’Espantaocells.

Covallonga

A l’esquerra de la via Sacallonga 4+ es va equipar al juny de l’any 2001, per Cinto Romero, Joan Canals y José María Pérez, la Vía del marro (56m, L1 5+ -variant per l’esquerra de 6b-, L2 5+). No ressenyada a la guia de La Mussara. D’aquesta forma s’amplien les possibilitats en aquest sector i es pot fer una agradable via de dos llargs equipada que complementa a la popular Covallonga. (més info a Desnivel num. 184, any 2002).

Espantaocells reloaded

Diedres

En aquest sector hi han dos diedres de sisè grau espectaculars. Un és El canto del gallo 6c+. Línea que sembla tallada a ganivet i que encara ens queda una mica lluny. L’altre és Jarto d’estar harto 6a+. Just quan comença la secció on t’has de col.locar al diedre sembla que s’ha trencat una pressa clau. El grau ara no deu baixar de 6c (o hi ha un pas que no vam veure).

Del mig

En aquest no s’ha trencat cap presa, l’equipament és correcte i les vies són boníssimes. Però… com piquen!

3 comentaris:

  1. Dissabte era un possible lloc a anar. Però per no tenir assentat ni molt menys el 6a em tirava una mica enrera provar-lo allà. Recordo Covallonga que va ser dels primers 4+ que vaig fer de primer i em sentien des d'abaix cridant i maleïnt que "on collons estava la següent xapa!". Solament va ser el primer llarg però el record que tinc era de bones preses però alegria entre algunes xapes (pot ser no era tant, però era de les primeres que feia).

    Un repàs de vies de 5+/6a tampoc estaria malament com a idea per un altre post... ;-)

    ResponElimina
  2. Pentacour, el primer llarg de la Covallonga és pur plaer. Però sí que és veritat que en algun tram allunyen una mica les xapes. És qüestió d'anar decidit. Com diu un amic: "aquesta llarg és una rampa de pàrking". ;)
    A La Mussara el grau està apretat i reps una bona lliçó de modèstia.
    M'apunto la idea pel post encara que no he escalat prous vies allà com per fer-lo molt complert. Si vols que et recomani algunes encantat!

    ResponElimina
  3. Sabeu com anar amb cotxe al sector d'escalada de la mussara per Fer la vía covallonga?

    ResponElimina